https://www.gerb.bg/bg

ПЪРВО В News24sofia.eu: Съдът остави в ареста мъжа, в чийто апартамент и кола откриха стотици килограми кокаин

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, News24sofia.eu

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста задържания с кокаин в колата си Николай Петров, предаде репортер на Информационна агенция News24sofia.eu.

Според съдия Николай Николов на този етап по делото са събрани достатъчно данни, за да се направи обосновано предположение, че наркотикът е бил за продажба.

Съдът отчете и откритите в апартамент, нает от Петров, 327 пакета кокаин с тегло около 1 килограм всеки. Заради високата обществена опасност на деянието на 31 годишния мъж и опасността на свобода да извърши друго престъпление, съдът му наложи най- тежката мярка за неотклонение.

Николай Петров запази мълчание, а адвокатът му Ваня Братоевска, изрази съмнения, че дрогата е на нейния подзащитен. Определението на съда не е окончателно.

Стотици килограми кокаин на стойност десетки милиони лева бяха открити в апартамент в столичния квартал „Студентски град“, нает от Петров, след като по-рано в колата му бяха намерени 40 килограма от същия наркотик.адвокатска кантора

Късно снощи при операция на СДВР и ГДБОП в апартамента на мъжа в софийския квартал „Студентски град“ са открити над триста пакета с наркотици. Полевият тест е показал, че веществото в тях е кокаин, а количеството – над 320 килограма.

По информация на News24sofia.eu, намереният в апартамента кокаин е няколко различни вида. Той е бил и с различни щампи, в зависимост от чистотата си.

Близки до разследването предполагат, че в случая става дума за депо за наркотици. Според полицията 35-40 килограма от кокаина е бил предназначен за продажба в България. Останалото количество е за износ в други държави от Европа, както и за Азия, смятат от МВР.адвокатска кантора манев

Според изчисления на вътрешното министерство цената на намерения кокаин е около 81 на милиона лева. Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев посочи:

„Общото тегло е около 320 килограма, групирани в 8 групи с различни щампели. Общата стойност на иззетия вчера кокаин, ако говорим за личното разпространение, може би ще достигне около 81 милиона лева“.fleet устройство

Кокаинът е бил открит в две от помещенията от наетия от Петров апартамент. По-голямата част от наркотиците са били в гардероб в спалнята му ,а друга част са намерени в кухнята.

Претърсен е и още един автомобил, който също е собственост на заподозрения, но в него не са намерени никакви съмнителния предмети.

Към момента няма данни за други хора, които да са участвали в трафика, но разследването по случая продължава и от Министерството на вътрешните работи работят по събиране на доказателства.

Жилището, в което е открит кокаинът в столичният квартал „Студентски град“, се отдава под наем от години. Пред „Хоризонт“ живеещи в блока обясниха, че не познават последния наемател, заподозрян, че е превърнал апартамента в депо за наркотици:

„Този апартамент отдавна се дава под наем, доста често се сменят собствениците. Изобщо не го познавам и не сме се засичали. Наемател, поредният“, казаха съседи.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Израел удря по Рафах в северната част на Газа, без да напредва

Израелските танкове навлязоха в сърцето на Джабалия в северната...

Държавните университети затварят врати на 20 май в знак на протест

Протестните действия могат да прераснат в блокиране на пътища, предупреждава Съветът на ректорите

Великобритания обвини 3 души в подпомагане на чужди разнувателни служби

Великобритания обвини трима мъже в предполагаемо подпомагане на разузнавателните...

КС отказа да отмени прекратяването на концесията на Лукойл за „Росенец“

Конституционният съд единодушно отхвърли искането на президента Румен Радев...

Паяци вдигат стари коли в столичния кв. „Надежда“

Репатрират принудително стари автомобил, излезли от употреба в столичния...

Синът на Илия Павлов спечелил 600 милиона евро

Синът на Илия Павлов – Илия-Калоян Илиев Павлов, спечели...

Словакия повдигна обвинение на стрелеца срещу Роберт Фицо

Той може да бъде осъден на до 25 години затвор

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg