https://www.gerb.bg/bg

Защо ДАНС не се самосезира за думите на Ал. Михайлов за „Кинтекс“, питат от бранша

Снимка: архив БГНЕС

Този човек, който се самоопределя като експерт, си позволява да компрометира пред чужди посолства военни аташета и мисии бизнес, работещ по българските и международните правила.“.

Това пишат от Сдружение „Българска отбранителна индустрия – акад. Стефан Воденичаров“ ден след като бившият директор на „Кинтекс“ Александър Михайлов на извънреден брифинг пред сградата на Министерството на икономиката каза, че българска отбранителна индустрия стига до Украйна по времето, когато Русия нахлу в Украйна, а българският парламент реши, че ще предоставя техническа помощ, но няма да даде оръжие на Украйна.

От неправителствената организация категорично възразяват срещу недоказаните обвинения на отстранения от поста директор на „Кинтекс“ ЕАД Александър Михайлов, че фирми от Сдружението извършват износ към държави, за които има забрана или ограничения върху доставките на въоръжение.

По принцип, всеки бизнес в определена степен се нуждае от „тишина“, тъй като в условията на световна конкуренция всяка непремерена дума може да донесе вреди. В този смисъл е недоумението на СБОИ от упоритите опити на въпросната личност да „търси и вади кирливи ризи“ там, където ги няма. За нас, членовете на Сдружението, Александър Михайлов е позор със своето антибългарско поведение. Ако целта му е да очерни бившите си колеги от бранша, нека да е спокоен, защото успя. За жалост, това не му прави чест, нито пък е достойна постъпка на човек, който доскоро е заемал високопоставена и отговорна позиция„, се казва в посланието.

От сдружението питат защо ДАНС, Прокуратурата и други органи не са се самосезирали, за да проверят твърденията на Александър Михайлов.

В други държави човек като него, издаващ периодично търговски тайни на държавни предприятия като „Кинтекс“, ВМЗ-Сопот и други фирми от Военно-промишления комплекс на Република България, би бил санкциониран. Защото е очевидно, че за него националната сигурност и защитата на българските интереси в една сложна обстановка не стоят на дневен ред„, категорични са членовете на СБОИ.

Съпредседатели на сдружението са Петър Чолаков, Петър Петров, Петър Георгиев.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Почина първият човек, получил трансплантация на свински ГМО бъбрек

Първият реципиент на трансплантиран генетично модифициран свински бъбрек е починал...

Швейцария спечели конкурса за песен на Евровизия (СНИМКИ)

Швейцария спечели в събота конкурса за песен на Евровизия...

Столична община не е съгласувала с МВР новата маркировка на Патриарха

Столичната община не е подала за съгласуване проекта за...

Мария Захарова изгледала погребението на Европа в Малмьо

Атрактивната говорителка на руското външно министерство Мария Захарова не...

Южна Корея подготвя пакет от 7 млрд. долара за производство на чипове

Южна Корея подготвя пакет за подкрепа за инвестиции в...

Израелската армия продължава „ограничени“ операции в Рафах

Израелската армия продължава "прецизните" операции в град Рафах в...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Премазаха от бой в затвора двойния убиец от дискотека „Соло“

Изтърпяващият от 2 месеца доживотна присъда в Пловдивския затвор...

Калин Стоянов: Няма да толерира политическо заиграване с МВР

Няма да толерирам никакво политическо заиграване с МВР, закани се силовият министър

AstraZeneca изтегля ваксините си срещу ковид от пазара

AstraZeneca изтегля от пазара ваксините си срещу COVID-19, съобщава...

Украйна е изравнила Русия в производството на бойни дронове

Украйна обяви, че произвежда същия брой бойни дронове за...

Делян Пеевски повежда листата на ДПС за парламентарните избори в два района

ДПС регистрира листата си за изборите, като Делян Пеевски повежда...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg