https://www.gerb.bg/bg

Вълна от реакции след коментар за убития от пиян шофьор 15-годишен Филип Арсов

15-годишния Филип Арсов, снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

Пореден инцидент с убито на пътя дете разтърси България. Фаталният сблъсък стана преди два дни на пешеходна пътека в София, а виновният шофьор, се оказа пиян.

Красимира Хаджииванова публикува емоционален пост в социалната мрежа по повод трагедията.

Кои още са „виновни“ за смъртта на 15-годишния Филип, убит от пияния шофьор на ул. „Гурко“…

И не, няма колчета, легнали полицаи и светлинни уредби, способни да възпрат от шофиране народ, за който употребата на алкохол е хоби, спорт и малко гордост. Такова колче не съществува,“ пише тя.

Слави Трифонов с емоционални думи за 15-г. Филип, който бе убит от пиян шофьор! (ВИДЕО)

Коментарът ѝ събра стотици реакции и коментари във Facebook.

Вижте пълния текст, описващ наболелите проблеми, които изглежда е невъзможно да се преборят.

Излиза, че нямало значение в кой клас се учи Хаджи Димитър и Рада и Шибил – в шести или в осми, нито колко е косинус на остър ъгъл и каква е валентността на хлора. Защото накрая, след като минеш с цялото си семейство през всички системи за кандидатстване в ясла, детска градина, училище и занималня, като му обясняваш 10 години как и откъде да пресича, за да му гласуваш доверие и да го пуснеш да ходи самичко до училище, после като инвестираш време, пари и нерви да го пратиш на най-обещаващите курсове и частни уроци, за да бъде прието в Първа английска гимназия, като вземе да влезе, защото две години е учило прилежно, като знаеш, че вече е голямо, самостоятелно, умно и интелигентно дете с потенциал, и ти си позволиш малко да си отдъхнеш след целия този спринт 15 години, и накрая като се качи една пияна свиня в колата си и го убие на най-тясното централно кръстовище в тоя град, разбираш, че всичко това е било безмислено. Трябва тези деца, вместо да решават задачи за влакове и портокали, да бъдат извеждани по българските пътища, кръстовища и пешеходни пътеки, и да им бъде обяснявано, че преди всичко навън няма място, на което да са в безопасност. Да им говорим, както говоря на моето, че като чака да пресече, ще стои залепен за стената на сградата зад него, а не на края на тротоара пред улицата, защото там може да мине клонинг на Семерджиев и да го отнесе. Да се научат да преценяват звукове от ускоряващи автомобили и да си ги превеждат в оставащи секунди живот, защото от две тръби в басейн досега никой не е умрял, а се утрепахме да ги смятаме години наред, но от непредвидени, неконтролирани и несанкционирани кретени на пътя загубихме хиляди живи хора, които тръгнаха от точка А и никога не стигнаха до следващата. Не знам каква образователна реформа ни трябва, за да се научим, че като пием и се друсаме, не караме коли, защото двете са несъвместими, а и по тия улици пресичат нечии деца, близки, приятели. Не се и качваме при такива хора да ни возят насам-натам, а им казваме, че са неспособни да шофират и ако го правят в такова състояние, то това е престъпление. И не, няма колчета, легнали полицаи и светлинни уредби, способни да възпрат от шофиране народ, за който употребата на алкохол е хоби, спорт и малко гордост. Такова колче не съществува. Затова пак ще гледаме снимки на поредното семейство, направило всичко както трябва в обществения ред, в който живеем уж в някакво общо съглашение, което е с разбит завинаги живот, защото някой друг е обърнал пет водки, качил се е на колата си и си е създал собствена задача, в която никой никъде не пристига. И това е нещо, с което не знам как ще се справим като народ, който има претенцията за световна древна уникалност, а не може да запомни, че като пие и взима наркотици, просто трябва да ходи пеша.“

Пътните знаци няма да спрат катастрофите – липсва превенцията, казват експерти (ОБНОВЕНА)

spot_img
spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Хиляди грузинци с европейски знамена срещу закона за чуждестранните агенти

Няколко хиляди грузинци и днес излязоха по улиците в...

Финалът на Евровизия ще е без един от фаворитите

Нидерландският изпълнител Йост Клайн, който бе и един от...

Още едно дете е прието в болница след хранително отравяне в Сливен

В детското отделение на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в...

Нова полева болница заработи в Газа

Израелските военни съобщиха в събота, че в централната част...

Петролният завод в Башкирия спря производство след украинска атака с дрон

Руският нефтопреработвателен, нефтохимически и торов комплекс "Газпром Нефтехим Салават",...

Хамас съобщи за още един починал заложник в Газа

Палестинската групировка "Хамас" съобщи в събота, че още един от...

Руският премиер обяви промени в кабинета

Михаил Мишустин, наскоро преназначен от руската Държавна дума за...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

26 души са спасени, след като сграда се срути в Южна Африка

Спасителни екипи продължават издирването на десетки строителни работници, които...

Путин предложи Михаил Мишустин за премиер

Почти сигурно е, че Думата ще одобри преизбирането му

„Хамас“ прекратява огъня (ВИДЕО)

Движението "Хамас" заяви, че ръководството му е приело условията,...

Киев призова за намаляване на потреблението на електроенергия след руски атаки

Руските войски са атакували съоръжения за производство и пренос...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg