https://www.gerb.bg/bg

В ИК Лозенец не вярват на ДНСК, докато не видят мотивите за спиране на „Златен век“

Снимка: БГНЕС

ДНСК да си свърши работата и този път заповедта за спирането на „Златен век“ да бъде юридически издържана, за да не падне в съда. За това призовават от Инициативния комитет „Лозенец“. „Златен век“ трябва да се спре окончателно заради изтекло разрешение за строеж, но е важно заповедта този път да бъде юридически издържана, за да не падне в съда.

Обявеното от арх. Калинов, че спира окончателно строителството на „Златен век“ в Лозенец заради изтекло разрешение за строеж, е стъпката, която са очаквали от ИК Лозенец и са настоявали за нея от 2017 г.

От комитета обаче настояват да видят мотивите за конкретната заповед, тъй като посочените в публичното пространство срокове за изтекло разрешение за строеж към януари 2020г. предполага тълкуване за наличност на обратно действие на „поправката Артекс“ за удължен срок на разрешението за строеж и говори за игнориране на последващи актове за презаверка на строителното разрешение.

От ИК „Лозенец“ настояват, че разрешението за строеж на „Златен век“ е изтекло, то не може да бъде подновено, а законовите изменения от 2017 г. нямат обратно действие.

При това положение трябва да се спази законът и ограниченията на Общия устройствен план и сграда на това място да не надвишава изискванията за максимална височина от 9 етажа за жилищни сгради. „Златен век“ трябва да се спре окончателно заради изтекло разрешение за строеж, но е важно заповедта този път да бъде юридически издържана, за да не падне в съда.“

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Големи френски полицейски подкрепления се разполагат в Нова Каледония

Подкрепления на френската полиция започнаха да пристигат в Нова...

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай се предаде

Барикадиралият се късно в четвъртък дома си в Пловдив...

Бившият адвокат на Доналд Тръмп подложен на кръстосан разпит

Адвокатът на бившия американски президент Доналд Тръмп притисна ключовия...

Москва не изключва да понижи дипломатическите отношения със САЩ

Москва не изключва понижаване на нивото на дипломатическите отношения...

КНДР продължава да отрича за свои оръжия в Украйна

Ким Йо Чен, влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Спасиха 42 мигранти край остров Крит

Трима все още са в неизвестност

Бившият адвокат на Доналд Тръмп подложен на кръстосан разпит

Адвокатът на бившия американски президент Доналд Тръмп притисна ключовия...

Нова полева болница заработи в Газа

Израелските военни съобщиха в събота, че в централната част...

Ким Чен-ун инспектира новата тактическа ракетна система на Северна Корея

Върховният лидер на Северна Корея Ким Чен-ун е инспектирал в...

Полицията в Хасково издирва 13-годишно момче

Младежът не се е прибрал от училище

Задържаха 16-годишен, ограбил пенсионер в Пазарджик

Задържаха 16-годишен, ограбил пенсионер в Пазарджик. Възрастният мъж е...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg