https://www.gerb.bg/bg

Тръмп смята срещата Байдън-Путин за руска победа, а Европа „ни прецаква в търговията“ (ОБНОВЕНА)

Снимка: ЕПА/News24sofia.eu

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че срещата Байдън-Путин в Женева е била успешна за Москва, но не и за Вашингтон, обясни той пред Fox News.

Мисля, че като цяло нямаме нищо. Дадохме високата трибуна на Русия. И нямаме нищо. Мисля, че беше добър ден за Русия, не разбирам ние какво получихме„, добави той.

Говорейки за Владимир Путин той обясни, „че наистина се разбира добре с него“ и че  „никой не е проявил по-строго отношение към Русия“ от Тръмп.

Бившият президент отбеляза, че администрацията му е наложила „толкова много санкции“ срещу Русия, „харесва ми идеята да ги анулирам. Щях се радвам да ги анулирам веднага щом се вземат в ръце„.

Говорейки за отношенията между САЩ и Русия, Тръмп отбеляза, че „те могат да бъдат невероятни„. „Те биха могли да бъдат наистина взаимозгодни за двете страни„.

Тръмп вярва че Русия се интересува от икономическо взаимодействие със САЩ. „Имаме нужда от това, което имат. Много ценни области по отношение на добива на ресурси, още много повече. Много добри неща могат да се случат … ценна земя по отношение на правата на полезни изкопаеми„.

Отказахме се от нещо, което е невероятно ценно. Аз спрях тръбопровода „Северен поток“ 2 … върнаха им го и нищо не получихме.

Тръмп, който наложи санкциите, когато подписа годишния законопроект за отбраната в края на 2019 г., се нахвърли на Германия и другите европейски съюзници на Америка, че купуват от Русия за своите енергийни нужди.

Отидох в Германия и казах: Слушайте, ние ви защитаваме с НАТО на много ниска цена … имаме 52 000 войници там, което е като голям, голям град, честно казано. Те правят богатство от нас и след това отиват и плащат на Русия милиарди и милиарди долари за енергия„.

Затова казах на Ангела Меркел – нека се разберем направо, ние защитаваме вас и хората, от които ви защитаваме, тази страна, вие им плащате милиарди долари.“

Бившият президент обясни, че европейските държави ни прецакват в търговията. Това е единствената дума, която наистина е достатъчно описателна, защото в много отношения те са по-лоши от Китай или са толкова лоши, колкото Китай в търговията.“

Колко „Шевролета“ се продават в Берлин? Не много. Колко „Шевролета“ се продават в Париж? Не много, може би нито един. И все пак, ние продаваме техните продукти – техните вина и техните автомобили и техните „Мерцедеси“ и техните BMW и всичко останало – ние ги продаваме в цялата ни страна.“

Тръмп заяви, че Китай трябва да плати на САЩ 10 трилиона щатски долара като компенсация за щетите, причинени от пандемията, докато за останалия свят тази сума ще бъде дори значително по-висока.

Водещият на Fox News помоли бившия президент да коментира изявлението си от 6 юни, че „всички страни трябва да се обединят и да поискат от Китай поне 10 трилиона долара„, за да се компенсират загубите от пандемията.

Тази цифра е много по-висока, но това е всичко, което те могат да платят. И ние говорим само за плащания към нас, за останалата част на света тази цифра е дори по-висока. Цели държави бяха унищожени заради това, което направиха„, обясни Тръмп.

В същото време той се оплака, че неговата администрация е критикувана, че предполагала, че пандемията може да е започне в резултат на изпускане на инфекция от Института по вирусология в Ухан. Според него тази критика се оказва „абсолютно безпочвена„.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

САЩ прави крачка към легализиране на марихуаната на федерално ниво (ВИДЕО)

Министерството на правосъдието на САЩ официално предприе прекласифициране на...

Храната в детската градина не е причинила натравянето на 48 деца в Сливен

Храната в учебното заведение не е причинила натравянето на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Разкриха наркооранжерия с 128 растения във Врачанско

Задържаха двама жители на град Мизия за срок до...

Ердоган: Нетаняху би накарал и Хитлер да ревнува с „геноцидните си методи“

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е достигнал такова ниво с...

Йоав Галант скастри Нетаняху, иска яснота за следвоенното управление в Газа

Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант, изрази публично...

Проф. Владимир Чуков: Войната в Газа е тази, която сега размества пластовете

Все още няма окончателно решение след мирните преговори между...

Атентатът срещу Роберт Фицо – общоевропейски симптом?

Атентатът срещу премиера на Словакия Роберт Фицо е общоевропейски...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg