Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Тръмп пита защо Европа не дава повече помощ на Украйна

45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп, снимка: EPA/SHAWN THEW

Бившият президент Тръмп се запита защо европейските нации не предоставят повече подкрепа на Украйна, пише The Hill.

Защо Европа не дава повече пари, за да помогне на Украйна? Защо Съединените щати са с над 100 милиарда долара повече от Европа във войната в Украйна, а между нас има цял океан който ни разделя!“ Тръмп написа в четвъртък в Truth Social, докато присъства на третия ден от процеса срещу него в Ню Йорк.

Защо Европа не може да изравни парите, вложени от Съединените американски щати, за да помогнат на страна в отчаяна нужда?“ — продължи той. „Както всички са съгласни, украинското оцеляване и сила трябва да са много по-важни за Европа, отколкото за нас, но също така е важно и за нас! ДВИЖЕТЕ СЕ ЕВРОПА!

Проучване поддържано от Института за световна икономика обаче показва, че общата европейска помощ за Украйна всъщност е изпреварила помощта на САЩ , въпреки че голяма част от това е под формата на финансова и хуманитарна помощ. Съединените щати са предоставили значително повече военна помощ на Украйна, като инструментът за проследяване показва, че Европа ще трябва да удвои темпото си на помощ за оръжия, за да замени изцяло ангажимента на САЩ.

Изявлението на Тръмп идва в момент, когато републиканците в Камарата на представителите са разделени относно придвижването напред с поредица от законопроекти, които ще предоставят помощ на Украйна, Израел и съюзниците в Индо-Тихоокеанския регион.

Джонсън се опита да успокои консервативните си критици, като раздели компонентите на приетия от Сената пакет за чуждестранна помощ на три отделни части, както и на два допълнителни законопроекта, които включват разпоредби относно сигурността на границите и други предложения за чуждестранна помощ, предпочитани от републиканците.

Но решението да се продължи напред възмути съюзниците на Тръмп като конгресмен Марджъри Тейлър Грийн, която заплаши да изгони Джонсън от поста на председателя, ако той продължи със законопроекта за помощта за Украйна.

По време на среща миналата седмица с Джонсън в имението на Тръмп Мар-а-Лаго, бившият президент даде сигнал че е отворен към идеята на републиканците, които одобряват допълнителна помощ за Украйна, ако тя дойде под формата на заем.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Колумбия скъсва отношения с Израел заради Газа

Колумбия къса дипломатическите си отношения с Израел заради действията му...

59-годишен донор спаси 2 живота

Трансплантация на бъбрек даде шанс за втори живот на...

Латвия: Украйна получи вече оръжие с разрешение да се цели в Русия

Украйна вече получава от някои партньори западни оръжия с...

Транспортна стачка парализира Гърция за 1 май

Стотици гръцки транспортни работници протестираха в столицата Атина в...

Продължава евакуацията заради изригването на вулкан в Индонезия

Стотици жители на индонезийския остров Тагуланданг чакаха на пристанището...

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в Афганистан

Групировката "Ислямска държава" (ДАЕШ) пое отговорност за смъртоносната стрелба...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Жертви и разрушения след торнадо в Китай

Уби петима души и рани 33-ма други

Турция подкрепя делото за геноцид срещу Израел в Газа

Турският външен министър Хакан Фидан каза в сряда, че...

Попълниха Управителния съвет на АПИ

Инж. Венцислав Атанасов е назначен за член на Управителния...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img