Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Социалният министър обвини БСП в лъжа, нямало е схеми с европари

Снимка: архив БГНЕС

Не отговарят на истината твърденията на БСП, че с пари по Плана за възстановяване – близо 200 милиона лева, предназначени за отваряне на социални домове, са били купувани частни имоти на завишени цени, вместо да се използват държавни и общински помещения в градовете, които обхваща програмата. Това заяви на брифинг вицепремиерът и социален министър Лазар Лазаров в отговор на отправените по-рано обвинения от страна на социалистите.

Проектът и методиката за избор на помещения са били одобрени още през миналата година, когато министър е бил Георги Гьоков от БСП, който именно отправи обвиненията към служебния министър, подчерта Лазаров.

Целият екип на министерството поздравяваме БСП за нейната политика на безкомпромисност и нулева толерантност към проявите на корупция. Това изцяло съответства на политиката, която следва служебното правителството и Министерството на труда и социалната политика. Бихме искали да припомним, че сигналът, който се твърди, че е внесен в прокуратурата, в един проект, който е създаден и одобрен от предходното редовно правителство по времето, когато министър е г-н Георги Гьоков. Тогава е предвиден, одобрен е от Министерски съвет, от Европейската комисия, която е одобрила не само философията на проекта, а и начина, по който той ще бъде реализиран. Ако г-н Гьоков е бил против реализирането на проекта, той е имал всички инструменти да реагира преди одобрението от МС. От дългата парламентарна дейност, която г-н Гьоков има, със сигурност има контакти с много представители на местната власт, като е могъл да поиска представляването на общински помещения. Проектът показва, че той не е използвал тази възможност„, посочи вицепремиерът.

Освен това – изпълнението на проекта е условие, за да получим втория транш по Плана за възстановяване и устойчивост, като срокът за реализирането му бил до края на 2022 година. Когато Лазаров станал служебен министър през август обаче, заварил, че нищо не било правено от предшественика му.

МТСП се е обърнало към кметове в търсене на общински помещения, но не получило съдействие. В резултат са били потърсени агенции за недвижими имоти, получени са 35 оферти, от които 22 не са отговаряли на условията. 13-те останали били оценени, като според закона за държавната собственост им била направена оценка от независим оценител. Тази оценка била представена на собствениците, част от които се отказали, защото искали повече.

А как си обяснява атаката от БСП Лазаров? Със засегнати интереси на некласирали се участници в процедурата и предизборно говорене.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

AstraZeneca изтегля ваксините си срещу ковид от пазара

AstraZeneca изтегля от пазара ваксините си срещу COVID-19, съобщава...

Нова Конституция затвърди властта на президента на Того

Президентът на Того подписа нова Конституция, премахваща президентските избори,...

Хванаха тираджия с 4,25 промила алкохол край Приморско

Хванаха шофьор на тир с 4,25 промила алкохол край...

Никола Минчев: Казусите с „Да запазим Корал“ и митниците са предизборен фойерверк

Той обясни, че не е присъствал на отписването на Кирил Петков от сдружението

„Алфа Рисърч“: ПП-ДБ донори на националните избори

Големият губещ на европейските избори ще е БСП

Състоянието на блъснатото от кола 3-годишно дете в Бургаско остава тежко

Състоянието на блъснатото от кола 3-годишно дете в айтоското...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

The Hill: Русия изпусна момента за голям пробив на фронта

В момента Русия използва всички свои сили, за да...

МОСВ с план да отговори на препоръките на ЕК за енергетиката и климата

Предвижда се актуализация на Интегрирания план в областта на...

Бенямин Нетаняху: Прекратяването на войната в Газа сега ще запази Хамас на власт

Премиерът Бенямин Нетаняху днес затвърди позицията на Израел, отхвърляйки...

Велики Четвъртък e

В християнската традиция четвъртият ден от Страстната седмица -...

Стрелба в софийския квартал „Люлин“! (СНИМКА)

Изстрелите най-вероятно са от въздушна пушка, а причината - спор за паркомясто

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg