https://www.gerb.bg/bg

Смъртният акт на Навални: Починал от естествена смърт (ВИДЕО)

Майката на починалия руски опозиционер Алексей Навални Людмила обвини руските следователи в четвъртък, че планират да погребат сина ѝ тайно безцеремония, а тя няма да се съгласи с това, съобщава „Ройтерс“.

Те искат това да стане тайно, без сбогуване. Искат да ме заведат до края на гробището, до пресен гроб и да кажат: тук лежи вашият син. Не съм съгласна с това„, каза тя във видео в YouTube.

Нямаше незабавен отговор от руските следователи.

Майка му каза още, че в сряда са ѝ показали трупа и смъртния акт. Помощниците на Навални казаха, че в смъртния акт е посочено, че е починал от естествена смърт.

Разследващите твърдят, че знаят причината за смъртта, имат готови всички медицински и правни документи, които аз видях и подписах медицинския смъртен акт„, каза тя.

Според закона трябваше веднага да ми предадат тялото на Алексей, но досега не са го направили. Вместо това ме изнудват, поставят ми условия къде, кога и как да бъде погребан Алексей. Това е незаконно. Записвам това видео, защото започнаха да ме заплашват. Гледайки ме в очите, казват, че ако не се съглася на тайно погребение, ще направят нещо с тялото на сина ми„. Тя цитира един от следователите: „Времето не е на ваша страна„.

Не искам специални условия„, каза тя. „Просто искам всичко да бъде направено според закона. Настоявам тялото на сина ми да ми бъде върнато незабавно„.

Припомняме, че Кремъл заяви, че няма нищо общо със смъртта на Навални и че обстоятелствата се разследват. Президентът Владимир Путин все още не е коментирал това.

Навални почина на 16 февруари в затворническата служба на Ямало-Ненецкия окръг. Много политически лидери от Запада обвиниха Кремъл за смъртта му. Дмитрий Песков определи тези твърдения като нелепи.

Русия няма никакъв интерес от смъртта на Алексей Навални. Това заяви пред журналисти посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова.

Тя подчерта, че към момента няма официална информация по този повод – нито какво се е случило, нито защо. По думите ѝ в общественото пространство витаят само спекулации по въпроса.

Митрофанова коментира и обвиненията на Юлия Навалная, отправени към Владимир Путин, че той е отговорен за смъртта на руския опозиционер. Според руският посланик такива обвинения не могат да се отправят без доказателства.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Хиляди грузинци с европейски знамена срещу закона за чуждестранните агенти

Няколко хиляди грузинци и днес излязоха по улиците в...

Финалът на Евровизия ще е без един от фаворитите

Нидерландският изпълнител Йост Клайн, който бе и един от...

Още едно дете е прието в болница след хранително отравяне в Сливен

В детското отделение на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в...

Нова полева болница заработи в Газа

Израелските военни съобщиха в събота, че в централната част...

Петролният завод в Башкирия спря производство след украинска атака с дрон

Руският нефтопреработвателен, нефтохимически и торов комплекс "Газпром Нефтехим Салават",...

Хамас съобщи за още един починал заложник в Газа

Палестинската групировка "Хамас" съобщи в събота, че още един от...

Руският премиер обяви промени в кабинета

Михаил Мишустин, наскоро преназначен от руската Държавна дума за...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия съобщи за напредък в Харковска област

Втора въздушна тревога за този ден

Пътнически автобус падна в река в Санкт Петербург

В центъра на Санкт Петербург пътнически автобус с около...

Хамас са решени да постигнат споразумение, „но не на всяка цена“

Втори ден започва за преговорите за примирие в Кайро,...

Батерия на е-тротинетка предизвика пожар в апартамент във Варна

Батерия на електрическа тротинетка предизвика пожар в апартамент във...

Полицията в Хасково издирва 13-годишно момче

Младежът не се е прибрал от училище

Търговците пропищяха от крадци

Българската ритейл асоциация (БРА) - търговците на дребно с...

Застава ли Северна Македония до Сърбия, Русия и Китай?

Северна Македония очаква един сценарий, който е приближава до...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg