https://www.gerb.bg/bg

Следствието все още не знае дали има заподозрян за атентата срещу Гешев

Заместник-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров

Все още нямаме информация дали има заподозрян за опита за покушение срещу главния прокурор. Поради спецификата на разследването и обществения интерес се изисква високо ниво на конфиденциалност и не може да се каже цялата информация, с която разполага следствието.

Това заяви заместник-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров пред БиТиВи за опита за атентат, извършен срещу главния прокурор Иван Гешев.

Той може да потвърди всичко казано от директора на НСлС Борислав Сарафов. Не изключваме нито една версия – това е внимателно подготвян атентат, така че не можем да изключим нищо. Назначените експертизи трябва да дадат отговор на много въпроси, обясни Тодоров.

Огромен късмет има главният прокурор, че се е прибирал с брониран автомобил„, каза Тодоров и добави, че атентатът е бил старателно подготвен и добре организиран във времето. Дали извършителите на това деяние са имали намерение да поставят другаде взривно устройство, все още не се знае. Свидетелските показания също ще спомогнат за изясняването на истината по случая.

Ясен Тодоров уточни, че следствието работи по всички версии и не изключва извършителите да бъдат и чужди граждани. „Това, което се случи с главния прокурор е върхът на айсберга. Вероятно главният прокурор се движи и с небронирани автомобили, но разпадът на държавността води да възраждане на престъпността„, коментира той.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Големи френски полицейски подкрепления се разполагат в Нова Каледония

Подкрепления на френската полиция започнаха да пристигат в Нова...

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай се предаде

Барикадиралият се късно в четвъртък дома си в Пловдив...

Бившият адвокат на Доналд Тръмп подложен на кръстосан разпит

Адвокатът на бившия американски президент Доналд Тръмп притисна ключовия...

Москва не изключва да понижи дипломатическите отношения със САЩ

Москва не изключва понижаване на нивото на дипломатическите отношения...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Още една страна от НАТО е готова да обмисли изпращането на войски в Украйна

Швеция не планира да изпрати военен персонал в Украйна сега,...

Делото срещу близнаците от Цалапица тръгна по същество

Делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени в...

Катастрофа в Перу отне живота на 13 души

Тринадесет души загинаха при катастрофа с автобус в Перу,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg