https://www.gerb.bg/bg

След ротацията Денков става вицепремиер, но се чувства най-полезен в МОН

Снимка: Христо Касабов, БТА

За момента няма проблем с всичко, което е договорено за ротацията. С Мария Габриел работим добре и ще продължим да работим както досега. Това заяви премиерът акад. Николай Денков в специално интервю за bTV.

На въпрос дали би станал министър в кабинета на Мария Габриел, Денков заяви: „вероятно, да„.

Част от предложението е да стане вицепремиер, като ще се върне и в Министерство на образованието и науката. Там е мястото, където се чувствам близо до професионалната общност и където бих бил най-полезен, подчерта премиерът.

Денков добави, че през последните две години хората са се окуражили, че някои ги чува. Хората видяха надежда, че имат на кого да кажат нещо и някои ще им обърне внимание, отбеляза той. И предупреди, че България все още има голям проблем с корупцията.

Денков смята, че ще посрещнем по-добра Коледа от предишната. Доходите се повишиха повече, отколкото е последната инфлация, посочи премиерът.

Това, което е най-важно за хората с ниски доходи, е какво се случва с цените на храните, отделно – цената на тока за битовите потребители не е променена, отчете Николай Денков.

Бюджетът на държавата трябва да е насочен към тези хора, които са с най-голямо затруднение. Бюджет 2024 няма да се издъни, а ще се насочат средствата към тези хора, които през годините са били оставени назад, увери Денков. Той допълни, че другото, което може да направи правителството, е да се опита да привлече повече инвеститори в страната. Министър-председателят е сигурен, че 2024 г. ще бъде още по-добра за България.

Той коментира и цената на горивата у нас. България е отворен пазар, като страната внася и изнася горива към съседните страни. През цялото време борбата на правителството е да няма рязко премахване на дерогацията на „Лукойл“. Ако зависим само от внос на горива, който трябва да се осигури в следващите няколко дни, цената на горивата щели да скочат много. Денков обаче е оптимист, че такъв скок няма да има.

По темата за демонтажа на Паметника на Съветската армия премиерът заяви, че обществото е разделено заради войната на Русия в Украйна, а не заради монумента. Паметникът е само символ на разделението, посочи той.

Във връзка с последните данни на Програмата за международна обмяна на учениците (PISA) Денков коментира, че тежко е приел слабите резултати на българските ученици, но никой не може да отрече проблемите. От много години се казва, че трябва да стане много по-добро образованието. Резултатите трябва да се използват като старт на дискусията, че промените в образованието повече не могат да чакат, подчерта премиерът.

Той посочи, че младите хора се интересуват от две неща. Първото – ясни перспективи за развитие, да знаят, че, ако се трудят, ще бъдат оценени. Второто, от което се интересуват, е да имат добро заплащане и добри доходи. „Може да живееш добре в София, но трябва да имаш добри доходи“, коментира премиерът.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Жандармерия и маскирани полицаи обградиха жп гарата в Горна Оряховица (ВИДЕО)

Спешна намеса на Жандармерия и маскирани полицаи се наложи...

Загинали военни при атака в Афганистан срещу унищожаването на маковите полета

Трима талибански служители по сигурността бяха убити в Северен...

Москва обеща на Лондон отговор за изгонването на военното аташе

Експулсирането на военния аташе от Великобритания и действията по...

Израел и „Хизбула“ размениха удари

Израел извърши въздушни удари в Южен Ливан. Ливанската групировка...

ВМРО-ДПМНЕ води убедително на изборите в РСМ (ОБНОВЕНА)

СДСМ остава трета, при над 60% обработени книжа

Гърция повдига пред Турция въпроса за бившата църква, обявена за джамия

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис в сряда изрази недоволството си...

Сингапур спира обучението на F-16 след инцидент

Министерството на отбраната на Сингапур временно преустановява обучението на своя...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

14 ранени след последния военен удар по Харков

В украинския град Харков броят на ранените в резултат...

Броят на загиналите се увеличава на 39 при наводненията в Южна Бразилия

Вече 39 души са загиналите, след като проливни дъждове заляха...

Сърбия подписа споразумение за свободна търговия с Китай

Днес Китай и Сърбия се споразумяха да следват "споделено бъдеще",...

Саня Борисова: Останах в България, за да бъда актриса

Саня Борисова е от жените, които неотклонно следват своя...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg