Синът на убитата Алена Щерк: Майка подаде жалби срещу Виктор Спига в 6 РПУ (ИНТЕРВЮ)

ЕКСКЛУЗИВНО!

Views 50386
0 0
Колаж: Информационна агенция News24sofia.eu / Алена Щерк и нейния син

Кристиан, първо искам да поднеса съболезнования от целия екип на „Телеграф“ за смъртта на майка ви. Докато течеше издирването й, се появяваха всякакви фалшиви новини за нея, семейството ви и убиеца. Кои от тях ви направиха впечатление?

– Първо искам да кажа, че само вие написахте, че аз съм единствено дете на майка ми и второ – не живея с нея.

Къде бяхте по време на изчезването на Алена Щерк?

– По време на изчезването й се уговорих с един приятел да излезнем. Ходихме и на кино, после се прибрах. Майка е минала на гости през къщи, видяла се е с баба ми, за да и вземе храна, след това е тръгнала да се прибира. Това е последният път, в който баба я е видяла.

За кой ден говорите – четвъртък или петък?

– Четвъртък.

Познавахте ли заподозрения за убийството Виктор Спага, който е бивш приятел на майка ви?

– Да, да, познавах го.

Какви бяха впечатление ви от него, що за човек е? Знаете, че той е арестуван в Италия и сега се чака местният съд да одобри екстрадирането му в България, за да го съдят тук.

– Първоначално бяха доста добри впечатленията ми. Не бих предположил, че е лош човек или нещо подобно, но…Впоследствие стана ясно, че нещо не е наред и майка ми приключи връзката им.

Имате предвид, че не е добре психически или нещо друго?

– Нещо друго, но не знам какво точно. Сега не знам дали психически не е бил наред, но вдигаше скандали за всякакви неща.

Държал ли се е агресивно?

– Доколкото помня не я е удрял. Но не искам да коментирам, за да не навредя на разследването.

– Той тормозил ли е Алена Щерк психически и възможно ли е това да е причината тя да го напусне?

– Да, имаше такива случаи. Тя беше подала жалби за психически тормоз срещу него в 6-о РПУ.

Всички описват майка ви като слънчев и прекрасен човек, влюбен в латинотанците. Каква беше тя през вашите очи?

– Майка беше много добър човек, много позитивна, много отзивчива. Тя до последно и на Виктор помагаше. Беше му дала нейната кола да я кара. Помагаше му с преводи, с документи за фирмата. Знаете, че преди това беше обща и на двамата. Майка беше наистина много отзивчив човек. Толкова много хора ми писаха, и то добри неща за нея… Имаше много приятели, на всички гледаше да помогне.  Но от коментарите на приятелите й по профила й можете да видите какъв човек е била. За мен тя беше опора и човек, който ме подкрепяше във всичко. Не мога да опиша какво загубихме всички, не само аз. И ми липсва ужасно много. Тя знаеше как да се отнася с хората и се грижеше за техните нужди. Без нея нямаше да стана човека, който съм. Нямам думи, които да опишат какво е тя за мен и се надявам никой друг да не трябва да изпита това, което аз изпитвам.

Какво мислите да правите оттук нататък?

– В момента не знам, наистина не знам… Може би трябва още време, за да разбера какво се е случило, може би още не съм осъзнал дори че нея я няма.

Разпитаха ли ви вече?

– Още в началото дадох сведения.

Когато върнат Спига в България, вероятно пак ще трябва да ви разпитат?

– Да и аз така предполагам.

Имате ли въобще подозрение защо този човек може да е убил майка ви?

– Не искам и да помислям, защото си представям как е станало… И не беше малка следата от кръв. Миришеше на белина в гаража, което не беше нормално, но по колата имаше следи от кръв.

Виктор Спага

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Лек автомобил и трамвай се удариха в центъра на София

Лек автомобил и трамвай се удариха в София, съобщава БиТиВи. Катастрофата е станала на улица „Граф Игнатиев“. Инцидентът временно затруднява движението на трамваите. Придвижването им в посока площад „Журналист“ е преустановено. При катастрофата е пострадал водачът на лекия автомобил. Няма опасност за живота му.