Алена Щерк е убита или в гаража, или в автомобила си, обвинен е бившият ѝ приятел (ВИДЕО)

Срещу приятеля й Виктор Спига е подвигнато ново обвинение, италианските власти са уведомени

Views 74910
0 0

Убийството на 47-годишната IT специалистка Алена Щерк е извършено по особено жесток начин, стана ясно от съвместния брифинг на Софийската градска прокуратура и СДВР.

Говорителят на СГП Десислава Петрова обясни, че още в събота срещу приятеля й Виктор Спига е повдигнато обвинение за отвличане и е издадена Европейска заповед за арест.

След откриването на трупа на Алена Щерк обаче той е с ново обвинение – за убийство по особено жесток начин. Издадена е и нова ЕЗА. Италианските власти са информирани за това и я очакват, обясни Петрова.

По тялото й са открити данни за множество удари.

Имаме официална информация, че лицето, чиито имена изтекоха в медийното пространство, е задържано в Италия във връзка с първата Европейска заповед за арест. Но с оглед на факта, че тялото на жертвата е намерено наложи повдигнато ново обвинение. Касае се множество удари по главата на жертвата и травми, които са несъвместими с живота. Към настоящия момент доказателствата сочат, че по всяка вероятност извършител е именно бившият приятел на Алена“, обясни заместник-главният прокурор на София Иво Илиев.

Установено е, че тялото й е превозено с личния й автомобил до мястото, където е намерено. В него е имало следи от кръв. Същевременно е установено, че този автомобил е управляван именно от Виктор“, посочи още прокурор Илиев.

Две са предположенията за мястото на извършване на престъплението, посочи началникът на отдел „Разследване“ към СДВР комисар Стойно Цветков. Това са гаражът и автомобилът на жертвата. Установено е, че колата й се е движила в посока Перник и Радомир в нощта на 27 срещу 28 май.

В пътуването до Радомир е имало забавяне в движелнието от точка до точка и това ни насочи към мястото, където беше намерен трупа. Иззети са веществени доказателства. От ДНК експертизите се установило, че има два профила – женски, който тепърва ще се установява, както и мъжки – по колата. Иззети са лични вещи на починалата и обвинения“, уточни комисар Цветков.

По думите му Виктор Спига е преминал границата с автомобил, който е взет под наем. След това е преминал през Гърция с ферибот и е стигнал до община Асколи Пичено в Италия, където в неделя в 0.20 часа местно време е задържан.

Според комисар Цветков убийството трябва да е извършено в нощта на сряда срещу четвъртък. В 6:15 часа в четвъртък е имало няколко включвания на алармата, а часове по-рано автомобилът й е засичан няколко пъти да се движи.

Няма сигнали за домашно насилие от Алена Щерк срещу него. Назначен е служебен защитник, който не е този адвокат., който се изявява по телевизиите. Той е водил делата за разделяне на бизнеса му“, обясни прокурор Петрова.

Към момента основните версии за убийството са две – бизнес и ревност, но надделява втората. Тялото на убитата е открито от приятелите й.

/снимка: „24 часа“

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Проблемите на земеделците обсъди Иванов със стопани

„Един от първите проблеми, който излезе на първи план пред нас като ръководство на Министерство на земеделието, е представителността на браншовите организации в сектора. По всяка тема, по която искахме мнението на земеделските стопани, се появяваха едни и същи лица. Работим върху закон за браншовите организации, за да има реална […]