https://www.gerb.bg/bg

Със спор за политизиране на пандемията отпадна зеленият сертификат в НС

Депутатите решиха да отменят зеления сертификат за достъп в сградите на парламента, решението влиза в сила от понеделник, 14 март. „За“ гласуваха 157 народни представители, въздържа се 1, против бяха трима.

Предложението е на ПГ на „Възраждане“. В дебата думата взе Костадин Костадинов, който обясни, че решението синхронизира режима за достъп в НС с режима в другите сгради в цялата страна от вчера. Той смята, че ще се ликвидира един афоризъм, тъй като дори хора с три ваксини се разболели от коронавирус.

Тошко Йорданов от ИТН поиска въздържане от дълги изказвания по темата и направо гласуване, а Ива Митева го допълни решението да влезе в сила от понеделник, 14 март. Александър Симидчиев от ДБ каза, че групата подкрепя, но протестира, че не е разпределено за гласуване в Комисията по здравеопазване, тъй като това е медицински въпрос, който днес пак се политизирал, а болестта не е митична.

Георги Михайлов от БСП също се спря на политизирането на темата и каза, че разделянето със зеления сертификат и страха за пандемията от коронавирус ще отминат трудно. Той обяви, че партията му ще подкрепи решението.

Асен Тонев от ПП и председател на Комисията по здравеопазване говори от гледната точка на лекар, че е имало твърде много политически изказвания от трибуната. Тонев се надява да няма повече такива вълни и препоръча да не се консултира никой с депутата от Възраждане Цончо Ганев, а да отиде при добър лекар.

Костадинов му отговори обаче, че Народното събрание не е лозаро-винарска камара, а най-политическият орган в държавата и наистина темата се политизира, дори сред лекарите не е имало единомислие, след това посочи, че и днес решението ще е политическо. За него това е било „психопандемия“.

spot_img
spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Баба от Петрич се озова в болница след кавга с друга баба

Възрастна жена от Петрич се озова в болница след...

ЕС ограничава със закон въглеродните емисии от камионите

Страните от Европейския съюз дадоха окончателното си одобрение в...

„Мис Силикон“ Анна-Мария Чернева: Не мечтая за дете. Готова съм за още силикон в гърдите (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=rwdM2LK7vQs&pp=ygUIbmV3czI0LTc%3D Тя е водеща, тя е и танцьор и носител...

Украйна ударно внася ток от пет европейски страни

Украйна планира рекорден внос на електроенергия от пет европейски...

Синдикатът на железничарите поиска оставката на ръководството на НКЖИ

Синдикатът на железничарите в България призова ръководството на компанията...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

В Армения задържаха 88 души при антиправителствен протест (ВИДЕО)

В понеделник сутринта арменската полиция в Ереван започна да...

Лондон: Русия отново изпусна управлляема бомба в Белгород

На 4 май руски изтребител случайно е изпуснал боеприпас...

Русия съобщи за напредък в Харковска област

Втора въздушна тревога за този ден

Украйна очаква преговорите за ЕС да започнат през юни

Украйна очаква одобрението на преговорната рамка и началото на...

Украински дрон пак удари рафинерия в Русия

Русия свали и украински дрон над Москва

Гвоздейков свежда до минимум закъсненията на влаковете

Новата организация на движението по бул. Витоша не е...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg