https://www.gerb.bg/bg

Путин и Зеленски няма да се срещнат в Пекин

Снимка: „Ройтерс“

Руският президент Владимир Путин не планира отделни индивидуални срещи с други държавни лидери по време на откриването на Олимпийските игри в Пекин на 4 февруари. За това съобщава прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков на въпрос за ТАСС дали са постъпили в Кремъл запитвания и покани от други държави.

Ние вече нееднократно отбелязахме, че организаторите са принудени да вземат редица строги мерки и ограничения както за спортистите, така и за гостите, включително официални лица, заявява Песков. Поради тази причина не се планират и никакви двустранни срещи в графика на президента на Русия, докато той е в Пекин.

На уточняващ въпрос дали се обсъжда изобщо възможността да има среща Путин – Володимир Зеленски, украинският президент, който също се очаква да присъства на церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри, Песков повтаря: „Към настоящия момент такава среща не се планира.“ Въпреки това Песков добавя, че една неформална среща напълно никога не може да бъде изключено.

Владимир Путин ще бъде в Пекин за откриването на състезанието, като е предвидена засега среща само с генералния секретар на Китайската комунистическа партия и председател на ЦК Си Дзинпин.

Церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри в Пекин ще бъдат едни от най-слабо посетените от страна на лидери и официални делегации, след като редица страни от Запада, включително и САЩ обявиха бойкот на игрите, като протест срещу начина, по който Пекин се отнася спрямо милиони мюсюлмани уйгури в северозападния регион Синдзян и нарушаване на човешките права в Китай.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Задържаха контрабандни плюшени покемони

10000 контрабандни покемона задържаха на Митнически пункт Оряхово. Димитър Каменов,...

Военна прокуратура води разследването на катастрофата с НСО

Тепърва ще се установява скоростта на автомобилите

Големи френски полицейски подкрепления се разполагат в Нова Каледония

Подкрепления на френската полиция започнаха да пристигат в Нова...

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай се предаде

Барикадиралият се късно в четвъртък дома си в Пловдив...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

В Турция затягат коланите и ограничават публичните разходи

Турция ще ограничи публичните разходи и ще повиши ефективността...

Спасиха 42 мигранти край остров Крит

Трима все още са в неизвестност

Глобиха журналиста Ивайло Цветков – Нойзи за неявяване в съда

Той не е представил уважителен мотив за отсъствието си

На Тръмп може да му се наложи да плати $100 млн. данъци

Бившият президент Доналд Тръмп може да дължи данъци в...

Испания и Ирландия планират да признаят Палестина за държава на 21 май

Испания, Ирландия и други страни-членки на Европейския съюз планират...

Красимира Трифонова остава в ареста заради убийството на Пейо Пеев

Софийският градски съд реши да остави в ареста Красимира...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg