https://www.gerb.bg/bg

При критичен спад в подкрепата за кабинета ротацията може да е и преди март

Димитър Ганев, снимка: архив БГНЕС

Няма да видим вълна на промяна в местната власт. Това прогнозира пред БНР Димитър Ганев от Изследователски център „Тренд“.

Според него няма партия на хоризонта, която да е на вълната на надеждите и очакванията на хората, която да успее да направи голяма промяна в местната власт.

Картата нямало да бъде коренно променена. Ганев не смята, че вече може да се говори за крепости.

Има кметове, които седят много силно по места, оформили своя крепост с марката „ГЕРБ“, като Бургас, Враца, Стара Загора и пр. Със сигурност ще има някъде пробив„, коментира той.

По негови думи на последните парламентарни избори преднината на ПП-ДБ в София е била трудно преодолима дистанция. В последните няколко месеца обаче те били в ерозия на обществената подкрепа и много зависело от кандидата на ГЕРБ, защото при този на ПП-ДБ имало вътрешно напрежение.

Ганев заяви, че е много важен въпросът кои са електоратите, които няма да са представени на балотажа и които ще трябва да избират между други опции. Според него кандидатите на БСП и „Възраждане“ – Ваня Григорова и Деян Николов, ще са имената с най-голяма подкрепа, които ще останат извън балотажа и това как ще гласуват техните избиратели на балотажа, „ще реши изборите в София“.

Той посочи, че отрицателната оценка за работата на кабинета е близо 70%.

Борисов се позиционира тактически и не иска да се ангажира с този състав на кабинета, защото си дава сметка за неговата непопулярност, обясни Ганев и допълни, че лидерът на ГЕРБ не иска да обира негативите от действията на правителството, и то в контекста на приближаващите местни избори.

Тази дистанция изглеждала политически здравословна за Борисов и ГЕРБ.

Ганев прогнозира, че ако правителството продължи тази линия и падне на критични нива на подкрепа, след местните избори може да се мисли за по-бърза ротация от тази планираната за март.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Задържаха контрабандни плюшени покемони

10000 контрабандни покемона задържаха на Митнически пункт Оряхово. Димитър Каменов,...

Военна прокуратура води разследването на катастрофата с НСО

Тепърва ще се установява скоростта на автомобилите

Големи френски полицейски подкрепления се разполагат в Нова Каледония

Подкрепления на френската полиция започнаха да пристигат в Нова...

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай се предаде

Барикадиралият се късно в четвъртък дома си в Пловдив...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Има ли политическа воля за влизане в Еврозоната?

Поредният бляскав форум посветен на надеждите на България да...

Швейцария спечели конкурса за песен на Евровизия (СНИМКИ)

Швейцария спечели в събота конкурса за песен на Евровизия...

Българин задигна такси в Румъния и завърши в ареста

Българин открадна таксиметров автомобил в Румъния, съобщават БТА и...

Съдът постанови да се прекрати промяната на движението в центъра на София

Административен съд София - град постанови да бъдат безусловно...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg