Преброителните центрове не заместват машинното гласуване, уточнява Божанов

Views 1574
0 0
Снимка; архив БГНЕС

Не сме се отказали от битката с машинното гласуване, въпреки мнозинството за връщане на хартиената бюлетина. Затова предлагаме преброителни центрове, които да броят гласовете пред камери и журналисти.

Това заяви Божидар Божанов от „Демократична България“, бивш министър на електронното управление, пред БТВ.

Членовете в секционните комисии са изморени след 12-тия час и правят много грешки, а преброителните центрове, които предлагаме, ще започват в 19 часа работа и единственото, което ще правят, е да броят, допълни още Божанов.

Това предложение днес бе на обществено обсъждане с всички партии, но сякаш нито ГЕРБ, нито ДПС са склонни да го приемат, а БСП са категорични, че е невъзможно това да се случи, но не разбрах защо, посочи депутатът от „Демократична България“. ДПС предложи скенери, които да броят, но отново въпросът опира до това кой ще ги доставя, допълни Божанов. В крайна сметка, според депутата, предложението ще бъде подкрепено, най-вероятно със срок на отлагане, като се надява да влезе в сила преди местните избори.

А по отношение на тях, Божидар Божанов съобщи, че още миналата седмица „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ са имали разговор, на който е обсъждан вариант за съвместна кандидатура заедно със „Спаси София“ за кмет на столицата. А причината е да не се разпилява вота и да се постигне максимално висок резултат.

За възможността да се състави правителство, депутатът от ДБ потвърди намеренията на партията, а именно, че няма да подкрепи мандат на ГЕРБ или правителство с участието на ДПС и „Възраждане“. За сметка на това подкрепа ще дадат на „Продължаваме промяната“, но не и ако решат да играят с ГЕРБ, увери Божанов.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

ИЗВЪНРЕДНО В NEWS24sofia.eu! Руски ракети удариха Полша (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Поне двама души са убити