Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Преброителните центрове не заместват машинното гласуване, уточнява Божанов

Снимка; архив БГНЕС

Не сме се отказали от битката с машинното гласуване, въпреки мнозинството за връщане на хартиената бюлетина. Затова предлагаме преброителни центрове, които да броят гласовете пред камери и журналисти.

Това заяви Божидар Божанов от „Демократична България“, бивш министър на електронното управление, пред БТВ.

Членовете в секционните комисии са изморени след 12-тия час и правят много грешки, а преброителните центрове, които предлагаме, ще започват в 19 часа работа и единственото, което ще правят, е да броят, допълни още Божанов.

Това предложение днес бе на обществено обсъждане с всички партии, но сякаш нито ГЕРБ, нито ДПС са склонни да го приемат, а БСП са категорични, че е невъзможно това да се случи, но не разбрах защо, посочи депутатът от „Демократична България“. ДПС предложи скенери, които да броят, но отново въпросът опира до това кой ще ги доставя, допълни Божанов. В крайна сметка, според депутата, предложението ще бъде подкрепено, най-вероятно със срок на отлагане, като се надява да влезе в сила преди местните избори.

А по отношение на тях, Божидар Божанов съобщи, че още миналата седмица „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ са имали разговор, на който е обсъждан вариант за съвместна кандидатура заедно със „Спаси София“ за кмет на столицата. А причината е да не се разпилява вота и да се постигне максимално висок резултат.

За възможността да се състави правителство, депутатът от ДБ потвърди намеренията на партията, а именно, че няма да подкрепи мандат на ГЕРБ или правителство с участието на ДПС и „Възраждане“. За сметка на това подкрепа ще дадат на „Продължаваме промяната“, но не и ако решат да играят с ГЕРБ, увери Божанов.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Колумбия скъсва отношения с Израел заради Газа

Колумбия къса дипломатическите си отношения с Израел заради действията му...

59-годишен донор спаси 2 живота

Трансплантация на бъбрек даде шанс за втори живот на...

Латвия: Украйна получи вече оръжие с разрешение да се цели в Русия

Украйна вече получава от някои партньори западни оръжия с...

Транспортна стачка парализира Гърция за 1 май

Стотици гръцки транспортни работници протестираха в столицата Атина в...

Продължава евакуацията заради изригването на вулкан в Индонезия

Стотици жители на индонезийския остров Тагуланданг чакаха на пристанището...

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в Афганистан

Групировката "Ислямска държава" (ДАЕШ) пое отговорност за смъртоносната стрелба...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Главчев отменя решението за строеж на частна детска болница „Мама и аз“

Служебният премиер Димитър Главчев отмени приетото решението от 30...

Комисията за аферите в Митниците и Асен Василев приключи работа

Комисията за аферата в Агенция "Митници" приключи дейността си....

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Отложиха либерализацията на пазара на ток с година

Депутатите приеха на второ гласуване законопроект за изменение и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img