https://www.gerb.bg/bg

От „Топлофикация София“ приемат цената за парното, но искат по-високи заплати

От „Топлофикация София“ приемат предложената цена за топлинна енергия, но не са съгласни с някои корекции по ценообразуващите елементи, за което по-късно внесе официално свое становище.

„Топлофикация София“ акцентира върху поисканото намаляване на разходите за персонал, както и на технологичните разходи за пренос на топлоенергия.

Ръководството на „Топлофикация София“ участва в откритото заседание на КЕВР за обсъждане на новите цени за регулаторен период 2022/23 г. 

От топлинното дружество на столицата подчертават, че ценят високо своите експерти и екипите си и изразяват категоричното си несъгласие с корекциите за поредна година на разходите за заплати и възнаграждения, както и с орязването на предвидените средства за социални надбавки.

Работните заплати са предмет на ежегоден преглед и преговори, като винаги се търси баланс между исканията на синдикатите, финансовите възможности на дружеството, препоръките на кредиторите и размера на утвърдените разходи от КЕВР. 

От топлинното дружество не са съгласни с корекцията на признатите за регулаторни цели технологични разходи по преноса.

Ръководството на „Топлофикация София“ ЕАД посреща с разбиране стремежа на КЕВР да запази социално поносима цена за потребителя, но подчертава, че исканото драстично намаляване на размера на признатите технологични разходи за пренос ще донесе директна финансова загуба на дружеството в размер на близо 67 млн. лв.

От „Топлофикация София“ се мотивират, че ако бъдат приложени всички подходи към ценообразуването от доклада на регулатора, това ще доведе до загуби за дружеството в общ размер на близо 154 млн. лв. Те настоява КЕВР да вземе предвид представените в становището мотиви. От дружеството дипломатично споделят, че търсят решение с КЕВР. 

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Обвиниха кмета на Дупница в заплахи към полицейски шеф

Повдигнаха обвинение на кмета на град Дупница за отправени...

Повдигат обвинение на собственика на пистолета в Арбанаси

Собственикът на оръжието, с което 11-годишно дете стреля по...

Временно затвориха 7 магазина, заведения и центрове за яйца за Великден и Гергьовден

При проверки във връзка с празниците Великден и Гергьовден Българската...

Рокади в ръководството на ДКК

С решение на едноличния собственик на капитала на "Държавна...

10 хил. хектара гори са засегнати от пожари в Западна Канада

Горски пожари се разпространяват на територията на около 10...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Любчо Георгиевски: Изборните резултати показват голяма победа за Сърбия срещу България

ВМРО- ДПМНЕ постигна победа на парламентарните и президентски избори...

Полицията в Хасково издирва 13-годишно момче

Младежът не се е прибрал от училище

Почина първият човек, получил трансплантация на свински ГМО бъбрек

Първият реципиент на трансплантиран генетично модифициран свински бъбрек е починал...

И тази събота антиправителствени протести в Израел

Хиляди израелци излязоха по улиците в събота с искане...

Киберпрестъпленията от чужденци в Германия са се увеличили с 28% през 2023 г.

Киберпрестъпленията от чуждестранни извършители в Германия са се увеличили...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg