Обвиниха петима полицаи за поредното полицейско убийство на чернокож в САЩ (ВИДЕО)

Той е убит на 100 метра от дома на майка си

Views 5439
0 0
Снимка архив: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Петима вече бивши полицаи от Мемфис са обвинени в убийство и други престъпления за смъртта на Тайър Никълс, чернокож шофьор в Мемфис, Тенеси, който почина три дни след спиране за проверка от пътен патрул на 7 януари, съобщава „Гардиън“.

Офисът на шерифа на окръг Шелби е съобщил, че Тадарриус Бийн, Деметриус Хейли, Дезмънд Милс младши, Емит Мартин III и Джъстин Смит са били задържани. И петимата са обвинени в убийство втора степен, тежко нападение, тежко отвличане, злоупотреба със служебно положение и злоупотреба със сила.

Въпреки че всеки от петимата е изиграл различна роля във въпросния инцидент, действията на всички са довели до смъртта на Тайър Никълс и всички те са отговорни„, каза Стив Мълрой, окръжен прокурор на Шелби, по време на пресконференция.

Доведеният баща на Никълс, Родни Уелс, каза на Associated Press по телефона, че той и съпругата му, която е майка на Никълс, са обсъдили обвиненията в убийство втора степен и са „съгласни с това“.

Петимата бивши служители, обвинени в участие в убийсътвото, които са чернокожи, са били уволнени миналата седмица. Служители на полицията в Мемфис казаха, че полицаите са пренебрегнали „политиките на множество отдели, включително прекомерна употреба на сила, задължение за намеса и задължение за оказване на помощ„.

Други служители се разследват за възможни нарушения на правилата. Двама членове на противопожарната служба в Мемфис, които са оказали първа помощ на Никълс, са „освободени от длъжност“ в очакване на вътрешно разследване, казаха служители.

Смразяващият запис показа, че Никълс „вика многократно майка си„, каза правният екип на семейството му, по време на побоя, който се е случил на около 100 метра от дома на майка му, казаха представители на семейството пред репортери.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Корнелия Нинова иска хората, изнасяли тайно оръжие за Украйна "да понесат отговорност"

Лидерът на БСП остава на своята позиция