https://www.gerb.bg/bg

Нови заплахи срещу съдия Цариградска

Две заплахи срещу съдия Владислава Цариградска за денонощие. Днес тя даде показания в столичната полиция като свидетел по делото за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

Заплахите срещу съдийката започват снощи около 23 часа. Днес, по обед на път за полицията, тя разбира, че те вече са две.

На официалния имейл на съда е получено ново заплашително електронно писмо – в смисъл, че трябва да мълча, ако не искам да ми се случат разчленявания“, обясни Владислава Цариградска.

Според съдия Цариградска МВР и прокуратурата са единствените институции, които могат да изяснят всички подробности за оказваната и от Пепи Еврото, и от Нотариуса търговия с влияние върху съдебната система.

Имам информация, но аз не съм в положение да давам аз. Институциите дължат на мен като пряко засегната и на вас като общество много отговори, така че отново ви препращам към главна прокуратура и министъра на вътрешните работи“, подчерта тя.

Откъде е изтичала вътрешна информация към Божанов – вътрешният министър каза, че не знае, но е категоричен, не е от ГДБОП, която той оглавяваше.

Кръгът от служители, които работиха беше много стеснен. Тук е мястото да кажа, че ГДБОП беше единствената структура, която по времето, когато я ръководих, успя да събере материали и данни въз основа, на които има досъдебни производства“, посочи Стоянов.

Дали Божанов е бил сътрудник на полицията, както твърди и съдия Цариградска, засега остава не ясно.

Наблюдаващият прокурор е този, който има право да поиска такава информация и тя ще му бъде предоставена, ако това е необходимо. Това ще бъде изяснено в рамките на досъдебното производството“, допълни министърът на вътрешните работи.

Всички данни, събрани по казуса „Нотариуса“, са докладвани на прокуратурата. Включително и за евентуални връзки между него и полицията.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Къде да паркират софиянците си е проблем на Столична община

МВР не е агенция за недвижими имоти. Това каза...

Британската икономика изплува от рецесията

Икономиката на Великобритания нарасна с най-бързия си темп от...

Разлив на живак вдигна на крак полицията и пожарната в Перник

Разлив на живак вдигна на крак полицията и пожарната...

Няма да се бавим с резултатите, уверява ЦИК

ЦИК ще обяви резултатите от изборите 2 в 1...

Путин предложи Михаил Мишустин за премиер

Почти сигурно е, че Думата ще одобри преизбирането му

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Зеленски уволни ръководителя на държавната охрана

Украинският президент Володимир Зеленски освободи Сергей Руд от поста ръководител...

След празниците: Задръствания и тапи по магистралите и граничните пунктове (СНИМКИ)

Задръствания и опашки се образуваха по магистралите и граничните...

Китайско-руски учения край Тайван предизвикват тревога в САЩ

Съвместните военни учения на Китай и Русия близо до...

Задържаха трима за побой във Врачанско

Задържаха трима мъже за побой в село Михайлово, съобщи Районна...

Плевен се възстановява след наводнението

Плевен е почти изчистен, като нанесените щети са в...

Украйна взривила колаборационист в Бердянск (ВИДЕО)

В окупирания град Бердянск, разположен в Запорожка област, в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg