https://www.gerb.bg/bg

На автогарата – хората се прибират за празниците, въпреки COVID-19

Снимка/източник: БГНЕС

Въпреки страха от разнасянето на заразата много хора избраха да се върнат по родните си места, предаде БГНЕС.

От автогарата обикновено тръгват по 220 автобуса, но откакто има пандемия броят им е намален и от там потеглят 120 превозни средства с пътници, като по празниците има 6 извънредни, пътуващи по основните направления Варна, Видин, Пловдив, Кърджали и др.

Мирослав Антов пристига от Пловдив и въпреки, че се страхува да не зарази близките си, казва, че не си е направил тест.

Гледам да се пазя доколкото е възможно. Всички бяха с маски в автобуса. Имаше бележка на автобуса, че всички трябва да са с маски, обясни Антов, но призна, че не е имало дистанция между пътниците, както и че не са пътували с поставен колан.

На път към родното Чепеларе се е отправила Деница Петкова. Тя си е направила PCR тест, за да е спокойна, че няма да създаде опасност за здравето на близките си.

Считам, че съм достатъчно зряла, за да мога да се опазя. Да, притеснявам се, но все пак на Коледа сам човек не е добре да остава, убедена е тя и си пожела в аванс това, което се случи през 2020 г. повече никога да не се случва, защото е объркало страшно много неща не само в България, но и в международен план.

Ученичките Десислава Савова и Гергана Петкова пътуват към Пловдив. Те не се страхуват от създалата се ситуация. Уверяват, че не отиват, за да купонясват, а за да бъдат със семействата си.

Разчитаме на маските. Сега сме с две като пътуваме. Спазваме мерките, за да се предпазим и да пазим околните, каза Десислава и коментира, че по празниците няма как автобусите да пътуват полупразни, защото има много желаещи, които искат да се приберат у дома. И двете момичета са категорични, че няма да се ваксинират заради липсата на информация, но са единодушни в пожеланията си за празниците, а именно

Да сме живи и здрави главно. Няма по-хубав подарък от това да сме живи и здрави всички, заяви Гергана Петкова.

Линиите се обслужват предимно от малки автобуси и бусове, които бяха пълни, а дистанция между пътуващите нямаше. В един от малките автобуси е Даниел, който ще закара пътниците до Свищов. Той ни казва, че непрекъснато напомня на пътуващите да си сложат маска и колан. Големите автобуси до Габрово и Ловеч не се запълват напълно, но най-силно впечатление прави този до Гоце Делчев, в който от 50 места заети са едва 7.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Големи френски полицейски подкрепления се разполагат в Нова Каледония

Подкрепления на френската полиция започнаха да пристигат в Нова...

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай се предаде

Барикадиралият се късно в четвъртък дома си в Пловдив...

Бившият адвокат на Доналд Тръмп подложен на кръстосан разпит

Адвокатът на бившия американски президент Доналд Тръмп притисна ключовия...

Москва не изключва да понижи дипломатическите отношения със САЩ

Москва не изключва понижаване на нивото на дипломатическите отношения...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Словакия повдигна обвинение на стрелеца срещу Роберт Фицо

Той може да бъде осъден на до 25 години затвор

Синдикатът на железничарите поиска оставката на ръководството на НКЖИ

Синдикатът на железничарите в България призова ръководството на компанията...

Трима загинаха, докато безредиците в Нова Каледония продължават

Трима души загинаха при безредиците в Нова Каледония, след...

Осъдиха бивш вътрешен министър на Гамбия за престъпления срещу човечеството

Висшият наказателен съд на Швейцария осъди бивш вътрешен министър...

Красимира Трифонова остава в ареста заради убийството на Пейо Пеев

Софийският градски съд реши да остави в ареста Красимира...

Израелските танкове са достигнали до жилищни райони на Рафах

Израелските танкове са достигнали до жилищни райони на град...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg