https://www.gerb.bg/bg

МВР и депутати от ПП се заеха с новите по-тежки наказания за шофьори

Снимка: архив БГНЕС

Депутати от „Продължаваме промяната“ и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов проведоха среща във връзка със скоро приетите промени в Закона за движение по пътищата.

Повод за това са неяснотите около прилагането на текстовете от НК за конфискация на автомобилите на пияните и дрогирани шофьори. Те ще бъдат изчистени до края на тази седмица. Най-голям е проблемът с положителните резултати за наркотици при шофьорите, които всъщност са употребявали лекарства.

В тази връзка преди дни премиерът Николай Денков увери, че ще се изградят лаборатории, както и ще се закупи нова апаратура, с цел по-бързо излизане на резултатите от кръвни тестове за наркотици, а именно- една седмица. Дотогава обаче действията на МВР следва да се прецизират. Предстои полицаите в цялата страна да бъдат запознати с методологията, по която да се действа при отнемане на автомобил.

Логично е още в първите дни на новата сесия на НС да помислим за законови предложения, които да гарантират, че виновните ще понесат бързо и справедливо своите наказания. Важно е тези, които нямат вина, да не плащат цената за това„, каза на излизане от вътрешното министерство Явор Божанков от ПП/ДБ, предаде бТВ.

Настимир Ананиев е на мнение, че МВР и прокуратурата трябва да съгласуват методическите указания, които ще спрат това, което притеснява хората относно конфискацията на автомобилите. В момента единствено със съдебно разрешение може да са конфискува автомобил, поясни депутатът от ПП/ДБ.

Според председателя на правната комисия Стою Стоев проблемът не се корени в това, че след като има валиден резултат от кръвната проба за наркотици, се отнема автомобила.

Проблемът е, че в първоначалния момент, когато все още не е ясно дали имаш вина, ти понасяш някакви щети„, коментира още той.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Обвиниха кмета на Дупница в заплахи към полицейски шеф

Повдигнаха обвинение на кмета на град Дупница за отправени...

Повдигат обвинение на собственика на пистолета в Арбанаси

Собственикът на оръжието, с което 11-годишно дете стреля по...

Временно затвориха 7 магазина, заведения и центрове за яйца за Великден и Гергьовден

При проверки във връзка с празниците Великден и Гергьовден Българската...

Рокади в ръководството на ДКК

С решение на едноличния собственик на капитала на "Държавна...

10 хил. хектара гори са засегнати от пожари в Западна Канада

Горски пожари се разпространяват на територията на около 10...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Украинските граждани в Русия са изправени пред експулсиране от началото на 2025 г.

Руското министерство на вътрешните работи обяви промени в правния...

Новият министър на отбраната на Русия обеща по-добри грижи за войниците

Андрей Белоусов - изненадващият избор на президента Владимир Путин...

Никола Минчев: Казусите с „Да запазим Корал“ и митниците са предизборен фойерверк

Той обясни, че не е присъствал на отписването на Кирил Петков от сдружението

Русия пусна управляеми бомби на своя територия

Повече от 250 жители на село Разумное временно напуснаха...

Задържаха грузинец, подпомагал чужденци да преминат незаконно страната

Задържаха грузинец, който незаконно е подпомагал чужденци да преминат...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg