Младежите на ГЕРБ излязоха на протестен флашмоб срещу скъпите горива

News24sofia.eu
Views 2660
0 0

Депутати от ГЕРБ и представители на младежката организация на партията организираха протестен флашмоб на бензиностанция в София, съобщава БНТ.

Поводът са високите цени на горивата.

Депутатът Делян Добрев заяви, че някой прикрива истината за горивата.

Той подчерта, че вече четири месеца нито правителството, нито парламентът се интересуват от темата за високите цени на горивата.

От един месец искаме да се създаде временна комисия. Вчера искахме да се извика шефът на ДАНС, за да разберем къде отива този лев. Докато протестираме в последния един месец в парламента, разликата вече стана 1,20 лв. Горивото наближава 4 лева„, отбеляза той.

Добрев припомни, че при цена от 3 лв. управляващите са „залъгвали“ хората с едни 25 стотинки. Оттогава обаче цената на бензина е скочила на 4 лв.

Той изтъкна, че разходите за производството на горивото не са се променили и запита защо горивата продължават да растат и кой има интерес от това.

Според него това, което може да се направи, е помощта за горивата да не е 25 ст., а един лев, но да е за тези, които имат нужда.

Безпредметно е да се подпомагат хората, които по три пъти седмично ходят до морето, категоричен бе депутатът.

Той предложи, ако купуваме руски петрол, да му бъде сложено мито, защото тогава парите ще влизат в бюджета и ще се връщат на хората.

Според Георг Георгиев от младежката организация на ГЕРБ пък е крайно време държавата да влезе във функциите си, „защото ако не се вижда понижаване на цените, то тогава говорим за краденето на въпросния вече над 1 лев всеки ден от нашите джобове„.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Нинова не отстъпва, а Кирил Петков продължава диалога

Изпълнителният съвет на ПП се събира днес