https://www.gerb.bg/bg

Мая Манолова пази МОЧА зад и пред оградата

Снимка: архив Микка Симидчиева, Информационна агенция News24sofia.eu

След като вчера бе поставена ограда пред Паметника на съветската армия, известен сред софиянци като МОЧА (Мемориал на окупационната червена армия), след което бяха изведени хората от палатковия лагер на противниците на демонтирането на монумента, от „Изправи се, България“ днес разпространиха информация за видео с изказване на лидера на формацията Мая Манолова от вчерашния ден. От видеото си личи, че изказването е направено в присъствието на десетина души, въпреки вчерашните призиви на Манолова да се събират повече хора на място и да бранят МОЧА и апела на един от присъстващите в началото на речта й останалите да се съберат зад нея, за да не се виждат само шепа хора.

Тя изтъква, че са обжалвали заповедта на областния управител на София за предприетите вчера мерки и я определя като незаконна, несъстоятелна и позорна. Манолова обръща внимание на факта, че областният управител Вяра Тодева е представител на ПП и прехвърля упреците си и към формацията, която нарича партия на позора и на предателството. Тя се оплаква също, че последните протестиращи са били изведени под претекст, че се извършва проверка за взривни вещества, като са били обявени за терористи.

Тя заявява, че са били самоуправни и страхливи действията на полицията, която, по мнението й, се е превърнала в слугиня на незаконни заповеди. Манолова казва още, че намесата на МВР е била наредена от вътрешния министър Калин Стоянов и по тази причина оставката му ще бъде поискана в следващите дни.

Смятаме, че опитът да бъде затворен палатковият лагер и да бъдем обявени за терористи трябва да получи своето съответно ответно действие, затова през следващите дни ние ще поискаме затваряне на Областната управа, защото тя се явява терористична организация, която воюва с гражданите на столицата„, подчертава тя.

Мая Манолова посочва още, че Кирил Петков и Христо Иванов са надминали с неуважението си и бруталното отношение към гражданите Бойко Борисов, по време на чието управление не се случвали такива неща като разгонване на палаткови лагери. Тя изтъква, че ПП не са изпълнили нищо от обещанията, които са дали.

Обещахте да демонтирате Борисов – прегърнахте се с Борисов. Обещахте да има независима съдебна система – прегърнахте се с Делян Пеевски, с когото да пишете съдебната реформа. Сменихте Гешев със Сарафов. Пет пъти поправяте един и същ закон, защото сте некадърни, защото сте жалки и некомпетентни. Освен това сте и нагли и министрите, които сте назначили, и областните управители, отговарят изцяло на вашия профил„, стига до крайности в упреците си тя. По думите на Манолова ПП се е превърнала в партия на позора.

Тя е категорична, че бранителите на МОЧА няма да приберат палатките си и ще пазят Паметника на съветската армия докрай, все едно от коя страна на „незаконната“ ограда.

Ние ще бъдем тук и ще се борим докрай срещу вас и срещу вашите безобразия. Защото българската памет, защото българската история – могат да бъдат запазени, само ако вас ви няма. Така е, демонтирани трябва да бъдете вие, а не паметникът, и ние ще се погрижим за това„, категорична е тя. Манолова допълва, че ПП и ДБ са предали хората и ще изгубят следващите избори, а правителството на „сглобката“ ще отече в историята.

Прегърнахте се с Борисов и с ДПС и сега безчинствате заедно с тях по начин, който дори те не си го позволяваха„, продължава с нападките тя. Манолова заявява, че хилядите полицаи, с които разполага властта, няма да спасят кабинета Денков/Габриел, който тя очаква да бъде демонтиран от народния гняв. Тя предполага, че това ще стане още през септември.

Следващата седмица очаквайте действия, закани се Манолова.

Опитите да бъде затворен палатковият лагер и да бъдем обявени за терористи трябва да получат ответно действие. Затова през следващите дни ще поискаме затваряне на областната управа в София, защото тя се явява терористична организация, която воюва с гражданите на столицата.“

Това заяви Мая Манолова – председател на Изправи се България и част от лявото обединение ЛЕВИЦАТА! във видео във фейсбук след като по заповед на областната управа на София паметникът на съветската армия беше заграден, а по-късно хората от палатковия лагер бяха изведени с полиция под претекст, че трябва да проверят за наличие на взривни вещества.

От ЛЕВИЦАТА! подадоха жалби срещу заповедите на областната управителка на София за заграждане на паметника на съветската армия. А Манолова ги определи като абсолютно незаконни и несъстоятелни – позор за този, който ги е изготвил.

От Левицата! припомниха, че областният управител на София е представител на Продължаваме промяната – партия, която се представяше за промяна, а се оказа партия на позора и предателството, след като обяви протестиращите граждани за терористи и начинът да бъдат изведени последните останали хора в палатковия лагер е чрез проверка за взривни вещества.

Мая Манолова отправи критики и към ръководството на МВР, които по думите ѝ са се превърнали в „слугиня на незаконни заповеди“ заради самоуправните и страхливи действия на полицията заради съдействието им за поставяне на ограда около паметника без заповед, от полицаи без баджове и номера, заради начина, по който бяха изведени хората от палатковия лагер около паметника и заради незаконните им самоуправни действия на палатковия лагер. По думите на Манолова заради тези действия хората от ЛЕВИЦАТА! на палатковия лагер ще поискат оставката на вътрешния министър със съответни действия.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Председателят на Камарата на представителите оцеля при опит да бъде отстранен от поста

Камарата на представителите на САЩ (долната камара на Конгреса)...

Ким чен Ун подчерта подкрепата си за Путин по повод Деня на победата

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун изрази "твърда подкрепа и...

ВМРО-ДПМНЕ печели изборите в РСМ (ОБНОВЕНА)

Дясната опозиция в Северна Македония спечели голяма победа на...

Отбелязваме Деня на Европа и Деня на победата над нацизма

Отбелязваме Деня на Европа и Деня на победата над нацизма.  От...

Жандармерия и маскирани полицаи обградиха жп гарата в Горна Оряховица (ВИДЕО)

Спешна намеса на Жандармерия и маскирани полицаи се наложи...

Загинали военни при атака в Афганистан срещу унищожаването на маковите полета

Трима талибански служители по сигурността бяха убити в Северен...

Москва обеща на Лондон отговор за изгонването на военното аташе

Експулсирането на военния аташе от Великобритания и действията по...

Израел и „Хизбула“ размениха удари

Израел извърши въздушни удари в Южен Ливан. Ливанската групировка...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Благодатният огън се спусна в църквата „Възкресение Христово“ в Йерусалим (СНИМКИ)

В навечерието на Възкресение Христово благодатният огън се спусна...

Три трупа бяха открити в Мексико

Три тела бяха открити в Мексико на мястото, на...

Полицията застреля 16-годишен тийнейджър, след като е ранил човек при нападение с нож в Австралия

16-годишен "радикализиран" тийнейджър е бил застрелян от полицията, след...

Почина шефът на пропагандата на Северна Корея

Той е служил на три поколения лидери

Израелските въоръжени сили убиха трима палестинци при операция на Западния бряг

Израелските въоръжени сили убиха най-малко трима палестинци при операция...

В Русе ще получат Благодатния огън от Румъния

Тази вечер в Русе ще пристигне Благодатният огън от...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg