https://www.gerb.bg/bg

Манолова пресрещна депутатите с протест срещу връщането на хартията

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Светломир Стоянов

Своеобразен флашмоб направиха Мая Манолова и десетина нейни съмишленици в последния работен ден на депутатите за седмицата.

Причината за акцията, озаглавена „Аларма срещу хартиената бюлетина“ – сред основните точки в дневния ред на депутатите в петъчния ден е именно промяната на Избирателния кодекс, която предвижда избирателите да имат избор по какъв начин да гласуват – на машина или с хартиена бюлетина.

Предложението е входирано от БСП, които впрочем бяха сред партиите, подкрепили отпадането на хартията по време на краткия живот на 46-тото Народно събрание. Подкрепа за промяната изразяват от ГЕРБ и ДПС, като по този начин най-вероятно ще бъде събрано нужното мнозинство за приемане на предложението.

Хартиената коалиция ГЕРБ, БСП и ДПС очевидно не могат да печелят избори по друг начин, затова връщат хартията, за да влязат в народното събрание през задния вход„, каза Мая Манолова, която, заедно със съпартийците й разхвърлиха символично протоколи от секционни комисии именно през задния вход на парламента – вход „Север“, откъдето обичайно влизат народните избраници.

Раздадохме на депутатите протоколи, ето на това приличат, задраскани, размазани.Това са протоколи от местните избори в София. Фандъкова по този начин спечели изборите, така откраднаха гласовете на столичани – с фалшифицирани протоколи„, остър бе лидерът на извънпарламентарната партия.

По думите на бившия омбудсман въпросните три политически сили нямали никакво намерение да правят кабинет, както и да се занимават с проблемите на хората, а искали нови избори, от които да се облагодетелстват електорално.

Манолова не пропусна и да сложи сол в раната на старата си вражда с председателя на БСП Корнелия Нинова: „ГЕРБ така печелят избори. Сега и Нинова е решила да печели избори по този начин, за ДПС е ясно. Позор, пълен позор!“

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Жандармерия и маскирани полицаи обградиха жп гарата в Горна Оряховица (ВИДЕО)

Спешна намеса на Жандармерия и маскирани полицаи се наложи...

Загинали военни при атака в Афганистан срещу унищожаването на маковите полета

Трима талибански служители по сигурността бяха убити в Северен...

Москва обеща на Лондон отговор за изгонването на военното аташе

Експулсирането на военния аташе от Великобритания и действията по...

Израел и „Хизбула“ размениха удари

Израел извърши въздушни удари в Южен Ливан. Ливанската групировка...

ВМРО-ДПМНЕ води убедително на изборите в РСМ (ОБНОВЕНА)

СДСМ остава трета, при над 60% обработени книжа

Гърция повдига пред Турция въпроса за бившата църква, обявена за джамия

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис в сряда изрази недоволството си...

Сингапур спира обучението на F-16 след инцидент

Министерството на отбраната на Сингапур временно преустановява обучението на своя...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Бившата депутатка от ПП-ДБ Петя Ставрева почина на 47 години

Пловдивчанката бе и председател на ПП "Обединени земеделци"

Премиерът увери западни посланици в европейската ни ориентация

Служебният министър-председател Димитър Главчев се срещна с посланиците на страните...

Никола Минчев: Казусите с „Да запазим Корал“ и митниците са предизборен фойерверк

Той обясни, че не е присъствал на отписването на Кирил Петков от сдружението

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg