Китай няма да участва в надпревара на въоръжаването

News24sofia.eu

Позиция на Пекин

Views 7387
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Китай никога не е участвал и не планира да участва в надпревара във въоръжаването, заяви Дин Тонгбин, ръководител на отдела за контрол на въоръженията в китайското външно министерство.

Никога не сме участвали и няма да участваме в надпревара във въоръжаването„, каза Тонгбин, цитиран от АП.

Той заяви, че стратегията за ядрена самоотбрана на Китай, както и политиката му за национална сигурност, са по-стабилни и прогресивни от тези на всяка друга голяма сила.

Китай е напълно ангажиран с политиката никога да не използва първи ядрени оръжия при никакви обстоятелства, при никакви обстоятелства. Китай ясно се е ангажирал да не използва ядрени оръжия срещу неядрена държава или срещу зона, свободна от ядрени оръжия„, каза дипломатът.

Той подчерта, че Китай притежава ядрени оръжия самоза да потисне ядрена заплаха от друга сила„.

И затова всеки, който не използва ядрени оръжия, не ни заплашва, не трябва да възприема нашия ядрен потенциал като заплаха„, каза Тунбин.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Горя гръцката болница в Истанбул

Няма пострадали