https://www.gerb.bg/bg

Кирил Петков уверява, че не поставят ултиматуми (ВИДЕО)

Това е отворена позиция, не е ултиматум, светваме лампата и очакваме диалог.

Така обясни разпространения вчера Меморандум, който ПП/ДБ предлагат като механизъм за извършване на ротацията на 6 март, както и като програма за управление на сглобката Кирил Петков в студиото на „Нова телевизия“.

Съпредседателят на ПП/ДБ и бивш премиер обясни меморандума и като споразумение между тях и ГЕРБ, с което да гарантират два основни неща в следващите месеци – избор на нови ръководства на регулаторите, както и реформа в службите и довършване на съдебната реформа.

Въпреки че през голяма част от времето на интервюто си му се налагаше да обяснява за срещата си с Спас Русев, Кирил Петков посочи, че ако тези регулатори започнат да работят, няма значение кой политик с кого се среща и важното е да не може политици и частни интереси да влияят на регулаторите. Затова и депутатът смята, че поне на 50% от ПП/ДБ могат да гарантират, че ще изберат и предложат качествени хора за регулаторите.

Кирил Петков открои правото на вето, както при смяната на министри, така и върху номинациите за регулатори. Това би позволило на ПП/ДБ да има контрол върху процеса поне на 50%, убеден е Кирил Петков, макар и да не успя да обясни какво биха направили от тяхната парламентарна група при нова ситуация като с номинацията на Десислава Атанасова за Конституционния съд. „Ние не можем да дадем гаранция за нашите партньори, ние можем да гарантираме само това, което ние предлагаме.“ Би бил доволен поне 50% да са безспорните фигури в регулаторите, а не какво е в момента почти всички регулатори в страната да са на 100% спорни.

Ако паднем и отидем на избори ще бъде само за едно – разочарованието от страна на ГЕРБ и ДПС, тъй като са се надявали да имат 2/3 в тези регулатори.

За реформата в службите, Кирил Петков заяви, че им „омръзнало да се молят“ и то за този важен сектор, от който зависи националната сигурност. Не отговори директно на въпрос продължава ли ПП/ДБ да искат оставката и смяната на Калин Стоянов, но внимателно следят дали министърът ще отговори за чадър над Мартин Божанов – Нотариуса, евентуално със статут на сътрудник или информатор.

За комисията за Нотариуса в Народното събрание Кирил Петков призна, че не е разследващ орган и не може много да направи. Той се надява тази комисия да изкара като информация на повърхността възможно най-много неща, за да не може органите, които са отговорни – прокуратура, служби и ВСС, да вземат мерки и да си свършат работата. Кирил Петков е разговарял с Бойко Рашков да предаде максимално много информация на комисията, но защити избора на Никола Минчев за председател, а за решението им бившият вътрешен министър да не влиза изобщо в комисията, не обясни нищо.

spot_img
spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Жандармерия и маскирани полицаи обградиха жп гарата в Горна Оряховица (ВИДЕО)

Спешна намеса на Жандармерия и маскирани полицаи се наложи...

Загинали военни при атака в Афганистан срещу унищожаването на маковите полета

Трима талибански служители по сигурността бяха убити в Северен...

Москва обеща на Лондон отговор за изгонването на военното аташе

Експулсирането на военния аташе от Великобритания и действията по...

Израел и „Хизбула“ размениха удари

Израел извърши въздушни удари в Южен Ливан. Ливанската групировка...

ВМРО-ДПМНЕ води убедително на изборите в РСМ (ОБНОВЕНА)

СДСМ остава трета, при над 60% обработени книжа

Гърция повдига пред Турция въпроса за бившата църква, обявена за джамия

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис в сряда изрази недоволството си...

Сингапур спира обучението на F-16 след инцидент

Министерството на отбраната на Сингапур временно преустановява обучението на своя...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Украйна се интересува от американските разузнавателни дронове MQ-9 Reaper

В момента разузнавателните безпилотни самолети MQ-9 Reaper са приоритетни...

Първо в News24sofia.eu! Попфолк певицата Роксана влиза в политиката (СНИМКИ/ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=n5Xm_ZzBhUg&feature=youtu.be Фолк звездата Роксана атакува парламента, научи първо Информационна агенция...

В Австрия задържаха българин за трафик на нелегални мигранти

Полицията във Фьозендорф, провинция Долна Австрия, спря специално преустроен...

WSJ: Санкциите срещу Русия удариха и Boeing

Boeing се сблъска с нови проблеми при производството на самолетите...

3,3 милиона българи пазаруват в Интернет

81% от българите ползват Интернет всеки ден

Арестуваха трима гърци в Александруполис за отвличане на българка

Арестуваха трима гърци в Александруполис по обвинения за търговия...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg