https://www.gerb.bg/bg

Излишно агресивен бил вчера Явор Божанков (ВИДЕО)

Снимка: архив БГНЕС

Некоректно е да правиш толкова остри изказвания срещу хора, които са те развивали и подкрепяли. Така коментира и обоснова решението за изключване от парламентарната група на „БСП за България“ на Явор Божанков депутатът Христо Проданов. В студиото на Нова телевизия той няколко пъти повтори, че изказването на Божанков от парламентарната трибуна е било „излишно агресивно“ и то срещу своите.

По думите на Проданов всички в групата са знаели позицията на Божанков по отношение на помощта за Украйна, но той е имал възможност, дори и да не гласува заедно с парламентарната си група, поне да не гласува срещу нея. Имал е възможност да гласува „въздържал се“, но вместо това е и излязъл на парламентарната трибуна.

Припомняме, че след гласуването вчера в зала на помощта за Украйна, в спешен порядък ПГ на „БСП за България“ изключи Явор Божанков. Самият Божанков беше водач на листа, но от гражданската квота.

По думите на Проданов в политиката трябва да се следват някакви принципи – нещо, което именно Явор Божанков е прекрачил, тъй като хората, които са гласуваи за него, са гласували преди всичко за БСП. Т.е. Божанков е гласувал против БСП, но и обратно на това, което е обещавал по време на предизборната си кампания.

Ние не трябва да подвеждаме тези хора, които не желаят да бъде изпращано оръжие за Украйна„, заяви Христо Проданов.

БСП ще бъде в зала в пълен състав и ще гласува „против“ правителство с първия мандат на ГЕРБ/СДС. Това увери още Проданов, след като и това заяви лично в рамките на срещата с Габровски, продължила по-малко от 10 минути, лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Депутатът от БСП не се ангажира с прогноза ще има или няма да има правителство обаче, включително и какво би станало с втория мандат, който ще отиде при „Продължаваме промяната“. Христо Проданов разкритикува бившите коалиционни партньори на БСП от предишния парламент за постоянно менящите се позиции за това дали ще вземат мандата и ще водят разговори или ще го върнат веднага.

spot_img
spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Обвиниха кмета на Дупница в заплахи към полицейски шеф

Повдигнаха обвинение на кмета на град Дупница за отправени...

Повдигат обвинение на собственика на пистолета в Арбанаси

Собственикът на оръжието, с което 11-годишно дете стреля по...

Временно затвориха 7 магазина, заведения и центрове за яйца за Великден и Гергьовден

При проверки във връзка с празниците Великден и Гергьовден Българската...

Рокади в ръководството на ДКК

С решение на едноличния собственик на капитала на "Държавна...

10 хил. хектара гори са засегнати от пожари в Западна Канада

Горски пожари се разпространяват на територията на около 10...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Финалът на Евровизия ще е без един от фаворитите

Нидерландският изпълнител Йост Клайн, който бе и един от...

Съветът за национална сигурност на Филипините вдигна мерника на китайските дипломати

Съветът за национална сигурност на Филипините призова китайските дипломати...

Лондон: Русия отново изпусна управлляема бомба в Белгород

На 4 май руски изтребител случайно е изпуснал боеприпас...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg