https://www.gerb.bg/bg

Издирва се един от трафикантите от автобуса, премазал полицаи в Бургас (СНИМКИ)

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / БТА

Един от трафикантите от автобуса, премазал полицаи в Бургас, се издирва. Той е бил в автобуса, но е избягал в момента на хаоса след катастрофата.

Едно лице е задържано, което не е от групата на мигрантите. На този етап информацията е, че двамага, заедно с издирвания, са бежанци с хуманитарен статут, от центъра за задържане в Харманли. Именно натам са се насочили усилията на полицаите за задържането на избягалия. Самоличността му е установена.

Общо 47 мигранти са пътували в автобуса, засега данните са, че те са от Сирия. Те са отведени в център за задържане.

Вътрешният министър Иван Демерджиев очаква оставката на директора на Гранична полиция Деян Моллов до края на деня, тъй като смята, че случаят се дължи на не докрай прецизно изпълнение на органите на Гранична полиция. Групата мигранти е трябвало да бъдат спрени да не минат изобщо държавната граница и не е трябвало да бъдат гонени от бургаските полицаи по пътищата на областта и в града, обясни Демерджиев.

Вината изобщо не е на бургаските полицаи, посочи още вътрешният министър.

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / БТА

Припомняме, в началото на месеца бе извършена рокада точно в Гранична полиция, като директор и неговият заместник размениха постовете си – Моллов стана заместник и с ресор мигрантски натиск, а бившият му заместник Росица Димитрова стана шеф с ресор Шенген.

Безусловно приемаме, че става въпрос за умишлено деяние, обясни отново окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. По данни до този момент автобусът е навлязъл в кръговото движение с много висока скорост, следван от коли на Гранична полиция. А ударът в полицейския автомобил е бил умишлен.

Иван Демерджиев настоя за най-строго наказание по случая, тъй като не може да се допусне полицаите да работят с мисълта, че това може да им се случи: „Това не може да бъде допускано като нагласа и наказанието трябва да бъде изключително строго.“

На брифинга не бе потвърдена информацията от косвени свидетели за стрелба. Двете коли на гранична полиция се движат зад автобуса, няма как да използват стоп патрони, обясни Демерджиев и подчерта, че цялата операция по задържането е осъществена с мисълта да не бъде застрашен животът на пътниците в автобуса. По думите на министъра полицаите са жертвали живота си в случая.

От МВР потвърдиха самоличността на загиналите полицаи – един на 43 г. с 18 години стаж и един 31-годишен със седем години стаж.

Автобусът е собственост на хасковска фирма, която го е закупила от кърджалийска преди време. Преди това се появи информация, че регистрационните табели са нидерлански, но фалшиви.

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / БТА
spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Хиляди грузинци с европейски знамена срещу закона за чуждестранните агенти

Няколко хиляди грузинци и днес излязоха по улиците в...

Финалът на Евровизия ще е без един от фаворитите

Нидерландският изпълнител Йост Клайн, който бе и един от...

Още едно дете е прието в болница след хранително отравяне в Сливен

В детското отделение на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в...

Нова полева болница заработи в Газа

Израелските военни съобщиха в събота, че в централната част...

Петролният завод в Башкирия спря производство след украинска атака с дрон

Руският нефтопреработвателен, нефтохимически и торов комплекс "Газпром Нефтехим Салават",...

Хамас съобщи за още един починал заложник в Газа

Палестинската групировка "Хамас" съобщи в събота, че още един от...

Руският премиер обяви промени в кабинета

Михаил Мишустин, наскоро преназначен от руската Държавна дума за...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия съобщи за превземането на Очеретино

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Руският премиер обяви промени в кабинета

Михаил Мишустин, наскоро преназначен от руската Държавна дума за...

Испания и Ирландия планират да признаят Палестина за държава на 21 май

Испания, Ирландия и други страни-членки на Европейския съюз планират...

Спешни мерки за закъсненията на влаковете в София заради ремонта нареди Гвоздейков

Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков разпореди...

Липсват около 80 000 работници за летния сезон в Гърция

Около 80 000 служители не достигнат в туристическия сектор...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg