https://www.gerb.bg/bg

Иван Демерджиев: Калин Стоянов реализира изтеклите записи на ПП

Бившия служебният вътрешен министър Иван Демерджиев

Бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев вижда политически цели в рокадите в МВР и изпълняване на сценариите от изтеклите политически записи от националното заседание на „Продължаваме промяната“. Има безпрецедентно мнозинство и кабинетът вместо да работи, си търси враг в лицето на президентската институция, коментира той в студиото на БиТиВи.

Демерджиев уточни, че е работил добре със сегашния вътрешен министър Калин Стоянов, който преди това бе директор на ГДБОП. От министъра се очаквало да познава проблемите на колегите си, а от неговите действия личи, че по-скоро се поддава на външно въздействие и реализира сценарий от изтекли записи, коментира Демерджиев. Той посъветвал Стоянов сам да взима решенията и да ги отстоява, но направил точно обратното.

Не може само местните избори да бъдат приоритет на МВР и на правителството, според Демерджиев.

Снимка: Микка Симидчиева, Информационна агенция News24sofia.eu

Той е на мнение, че оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров е резонна, защото е бил реализиран. Демерджиев е работил с Живко Коцев – новият главен секретар на МВР и го определи като много добър професионалист. Но не може при всяка смяна на политическото ръководство, да бъдат сменяни всички ръководители по места, категоричен е бившият служебен вътрешен министър.

Демерджиев изтъкна, че статуквото се бетонира, а коалиционният партньор се опитва да му помогне чрез проекта за промени в Конституцията.

Снимка: Микка Симидчиева, Информационна агенция News24sofia.eu

За бедствието по Южното Черноморие Демерджиев посочи, че за пореден път се е показал корупционният модел от управлението на ГЕРБ. След стихията се видяха тръби, лошо строителство на пътища, на мостове и на инфраструктура, изтъкна той, като не очаква останалите партньори в некоалицията да направят адекватно разследване.

Борисов остави Денков да се справя сам в ситуацията, а пък премиерът реагира неадекватно в нея„, критикува Демерджиев. Той се пошегува иронично и с пиар акцията на министъра на туризма Зарица Динкова с костенурките, като се надява все пак те да са живи. „Държавата отсъстваше от наводнението, присъствието на премиера на компенсира отсъствието на министрите, армията не бе ефективно привлечена, силите на МВР също не бяха адекватно използвани„, обобщи Демерджиев.

Липсата на държавата на терен, липса на министри, които да създадат организация неминуемо води до последици, каза още той.

Относно нелегалната миграция и справянето с нея, Демерджиев посъветва Калин Стоянов незабавно да посети българо-турската граница. Стоянов трябвало да провери дали има нарушение и незабавно да ги отстрани. Това се вижда от Австрия, чиято реакция няма да бъде позитивна. Членството на България в Шенген не се вижда особено реалистично и заради препълването на центровете за мигранти, предупреди бившият силов министър.

За политическото си бъдеще, Демерджиев определи като спекулации твърденията, че ще се кандидатира за кмет на Пловдив. Той уточни, че все още не е взел решение какво ще направи, но когато го вземе – ще го обяви публично.

spot_img
spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Председателят на Камарата на представителите оцеля при опит да бъде отстранен от поста

Камарата на представителите на САЩ (долната камара на Конгреса)...

Ким чен Ун подчерта подкрепата си за Путин по повод Деня на победата

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун изрази "твърда подкрепа и...

ВМРО-ДПМНЕ печели изборите в РСМ (ОБНОВЕНА)

Дясната опозиция в Северна Македония спечели голяма победа на...

Отбелязваме Деня на Европа и Деня на победата над нацизма

Отбелязваме Деня на Европа и Деня на победата над нацизма.  От...

Жандармерия и маскирани полицаи обградиха жп гарата в Горна Оряховица (ВИДЕО)

Спешна намеса на Жандармерия и маскирани полицаи се наложи...

Загинали военни при атака в Афганистан срещу унищожаването на маковите полета

Трима талибански служители по сигурността бяха убити в Северен...

Москва обеща на Лондон отговор за изгонването на военното аташе

Експулсирането на военния аташе от Великобритания и действията по...

Израел и „Хизбула“ размениха удари

Израел извърши въздушни удари в Южен Ливан. Ливанската групировка...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Хванаха тираджия с 4,25 промила алкохол край Приморско

Хванаха шофьор на тир с 4,25 промила алкохол край...

Търговците пропищяха от крадци

Българската ритейл асоциация (БРА) - търговците на дребно с...

Фолк певицата Лорена: Синът ми се разболя от коклюша (ИНТЕРВЮ)

Лора Митева, по-известна с артистичния си псевдоним Лорена, е...

САЩ виждат заплаха в плаващите атомни електроцентрали на Китай

През 2010 г. Пекин започна спорния енергиен проект

КНДР предупреди САЩ, че ще се провалят със сакциите

Усилията на САЩ и други западни страни за формиране...

Никола Минчев: Казусите с „Да запазим Корал“ и митниците са предизборен фойерверк

Той обясни, че не е присъствал на отписването на Кирил Петков от сдружението

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg