Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Индийските фермери влязоха в Делхи

Снимка: EPA

Днес хиляди фермери са се събрали на митинг в столицата на Индия, Ню Делхи, с искания за гаранция за по-високи цени на реколтата, обявиха от Reuters.

Полицията е издигнала барикади, затегнати са и мерките за сигурност, като са предупредили за задръствания при подготовката на днешните протестите върху територията на Рамлила Майдан, като популярно място за събирания.

С това събрание искаме да покажем на правителствените власти, че не сме твърде далеч от постигането на целите си, заяви Даршан Пал, член на фермерската група Samyukta Kisan Morcha (SKM). „Можем да обградим Делхи, когато си поискаме.“

Нашето основно искане е законово гарантиране на минималната цена, обяви 39-годишният Утпал Бисвас, фермер от щата Западен Бенгал. „Днешният протест се очаква да продължи един ден, но ще видим какво ще е развитието.“

Земеделците настояват правителството да спази обещанието за удвояване на доходите им и да предприеме действие срещу федералния министър, чийто син е бил арестуван на подобни протести през 2021 г. по обвинения за прегазването и убийството на четирима от протестиращите.

По време на речите на земеделските лидери протестиращите са скандирали лозунги срещу премиера на Индия, Нарендра Моди, и неговото правителство.

Засега коментар от партията на премиера няма.

Припомняме, че правителството на Моди се беше ангажирало през 2021 г. да събере група, която да работи по гарантирането на цените за цялата продукция. По тези действия обаче е имало забавяне.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Масов бой и пострадали в центъра на Габрово заради етническа основа?

Масов бой в центъра на Габрово и пострадали хора....

Лошото време попречи на един самолет българи да посрещнат Великден на Санторини

Силният вятър на гръцкия остров Санторини промени плановете на...

Външно министерство предупреждава българите да внимават в Тбилиси

Във връзка със продължаващите протести в грузинската столица Тбилиси, Министерството...

Дания облекчава закона за абортите

Дания облекчава закона за абортите за първи път от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Поканиха Главчев на конференцията за възстановяване на Украйна в Берлин

България остава последователна и ще продължи да изразява своята...

Днес е Велика Сряда

Днес е Велика Сряда, трети ден от Страстната седмица,...

Мъж отвлече и преби 19-годишно момиче в Козлодуй

Сигналът е подаден от майката на жертвата

Иван Литвиненко: Има как Националната детска болница да бъде построена по-бързо

Не исках да повярвам, че Министерският съвет разреши строежа...

Доналд Тръмп се е спрял на вицепрезидент

Това ще е губернаторът на Северна Дакота

14 жертви и десетки ранени при катастрофа с автобус в Мексико

Превозното средство се е преобърнало на пътя

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img