Икономист очаква лоша комбинация: Спад на инфлацията, но свиване на икономиката

Екип на News24sofia.eu
Views 1416
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Прогнозата на икономиста от Експертния клуб по икономическа политика (ЕКИП) Стоян Панчев е, че темпът на инфлацията ще започне да се забавя след септември месец, но този процес ще е съпроводен със свиване на икономиката.

А това е лоша комбинация.

Намаляването на темпа на инфлация не означава и спадане на цените, нито връщане на ситуацията от края на 2019 г.

Означава, че просто цените ще растат малко по-бавно спрямо това, което се наблюдава през лятото, и това няма да е поради някакви добри причини, а защото сред нашите основни търговски партньори започва рецесия, в страните от Западна Европа икономиката спира да расте, което води до намаляване на търсенето.

Според Стоян Панчев вървим към стагфлация – икономика с макар и не толкова висока инфлация, но с темп, който не би трябвало да е приемлив.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Повдигнаха обвинение на украинка, помогнала на нелегални мигранти да влязат в страната

Районна прокуратура-Бургас задържа за срок от 72 часа украинска гражданка, информира БНР. Те е обвинена за това, че противозаконно е подпомогнала чужди граждани да преминат в страната чрез използване на моторно превозно средство. На 6 септември в Бургас, с цел да набави за себе си имотна облага, обвиняемата подпомогнала девет сирийци […]