https://www.gerb.bg/bg

Христо Грозев: До половин година Пригожин или ще умре, или ще вдигне нов бунт

След шест месеца ръководителят на руската частна военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин или ще умре, или ще вдигне нов бунт.

Разследващият журналист Христо Грозев направи тази прогноза в интервю за Financial Times. Той заяви, че е заподозрял опит за преврат предната вечер, защото са засекли „експлозия“ в телефонния трафик между висши руски военни.

Путин излезе по телевизията и нарече Пригожин предател. Всички знаят какво правят с „предателите“ и Путин не го направи. Той иска да го види мъртъв. Засега не може да го направи. След шест месеца Пригожин или ще бъде мъртъв, или ще има втори преврат„, прогнозира Христо Грозев.

Разследващият журналист не вярва, че която и да е част от руския елит, с изключение на военно-промишления комплекс, вижда смисъл във война срещу Украйна. „Те не говорят открито, защото това е дилема на затворника. Те не искат да бъдат първите или единствените„, смята Грозев.

Според журналиста Путин може да бъде свален при един от двата сценария. „Или дилемата на затворника ще бъде премахната, или той просто ще бъде отстранен чрез по-координиран преврат. Засега няма такова нещо сред олигарсите, министрите или ФСБ. Но за останалата част от елита е нежелателно да живее в условията на Северна Корея 2.1 със замразени банкови сметки. Възможно е да се случат и други събития. Да речем, промяна в ситуацията на фронта„, добави Грозев.

Официално руските власти разрешиха на лидера на ЧВК и неговите наемници да отидат в Беларус, за да „споделят опита си“ с войниците от беларуската армия.

Секретарят на Съвета за национална сигурност на Украйна смята, че самият Путин е одобрил преврата, за да извърши чистка в армията.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Само в News24sofia.eu! Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи (СНИМКИ)

Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи, алармира...

Задържаха контрабандни плюшени покемони

10000 контрабандни покемона задържаха на Митнически пункт Оряхово. Димитър Каменов,...

Военна прокуратура води разследването на катастрофата с НСО

Тепърва ще се установява скоростта на автомобилите

Големи френски полицейски подкрепления се разполагат в Нова Каледония

Подкрепления на френската полиция започнаха да пристигат в Нова...

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай се предаде

Барикадиралият се късно в четвъртък дома си в Пловдив...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

В Световния ден на сестринството недостигът на кадри застрашително нараства

На 12-и май отбелязваме Световния ден на сестринството. Тази година...

Прокуратурата отказва да разследва заплахите към майката на Даная

Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство за заплахите, отправени...

Президентът на Египет: Израел не полага усилия за спиране на огъня в Газа

Израел продължава да избягва усилията за постигане на прекратяване...

Тихомълком оправдаха Мартин Джито и майка му Мила Универсалната за дрога и поръчкови убийства

Синът на бившия шеф на митниците Христо Кулишев, е единственият осъден от бандата

Гърция непреклонна – няма да пусне Северна Македония в ЕС

Премиерът на Гърция повтори намерението си да осуети кандидатурата...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg