Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Денков: Нужно е да извървим реформаторския път, за да няма осем джуджета и фалшиви нотариуси

Снимка: Петър Александров, Информационна агенция „Нюз 24“ София / www.news24sofia.eu

Дотук изпълняваме всяка точка и всеки ред, въпреки че диалогът бе взривяван и вкаран в задънена улица. Нека да удържим на думата си – да извървим реформаторския път, начертан през юни. Нужна е политическа смелост, за да имаме независими прокурори, а не осем джуджета и фалшиви нотариуси в правосъдието. Това заяви премиерът в оставка акад. Николай Денков по време на изявление в Министерски съвет, след като днес входира оставката си в деловодството на Народното събрание.

Той обясни, че днес е изпълнил ангажимента със съвместната декларация на 6 юни 2023 г. Денков прочете и какво бе записано в самата декларация преди 9 месеца: в нея бе записано, че ще бъде излъчено правителство с мандат за конституционно мнозинство; министър-председател ще е акад. Николай Денков, а Мария Габриел вицепремиер и външен министър; в края на всеки 9 месеца министър-председателят ще подава оставка и ще се подкрепи следващият ротационен премиер; правителството ще изпълнява управленска програма; и ще се направят промени в Конституцията.

Целта пред Денков и новото ротационно правителство – да се извадят регулаторите от режим на семейни отношения.

Според него меморандумът на ПП-ДБ е огромна паметна бележка, която да напомни на партньорите какво са се разбрали през последните 9 месеца. Депозираната днес оставка е още една покана за преговорите по-важните за хората теми. Кабинетът ще продължи да изпълнява задълженията си за повишаване на доходите, за устойчива бизнес среда, за утвърждаване позицията на България, докато бъде избрано следващото правителството, категоричен бе Денков.

Той посочи, че трябва да се седне на масата на преговорите и, когато има резултати от разговорите, тогава медиите щели да получат повече яснота.

По-рано днес премиерът Денков внесе оставката си в деловодството на Народното събрание, като тя утре трябва да влезе в дневния ред на депутатите. Знаково ще бъде гласуването по нея.

Днес от ГЕРБ проведоха и Националното си съвещание, на което лично лидерът Бойко Борисов направи завоя след остри и даващи заявки за предсрочни избори изказвания на други представители. Борисов заяви, че трябва да се направи опит правителството да остане и да се направи договаряне управлението да продължи. От ГЕРБ разпространиха и текст на коалиционно споразумение за пълен мандат на управление с ротация на 15 месеца.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Нова Конституция затвърди властта на президента на Того

Президентът на Того подписа нова Конституция, премахваща президентските избори,...

Хванаха тираджия с 4,25 промила алкохол край Приморско

Хванаха шофьор на тир с 4,25 промила алкохол край...

Никола Минчев: Казусите с „Да запазим Корал“ и митниците са предизборен фойерверк

Той обясни, че не е присъствал на отписването на Кирил Петков от сдружението

„Алфа Рисърч“: ПП-ДБ донори на националните избори

Големият губещ на европейските избори ще е БСП

Състоянието на блъснатото от кола 3-годишно дете в Бургаско остава тежко

Състоянието на блъснатото от кола 3-годишно дете в айтоското...

Почина шефът на пропагандата на Северна Корея

Той е служил на три поколения лидери

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Киргизстан съветва гражданите си временно да избягват да пътуват до Русия

Министерството на външните работи на Киргизстан съобщи в четвъртък,...

Великобритания арестува четирима с кокаин на стойност 40 милиона паунда

Четирима мъже бяха арестувани, след като кокаин на стойност...

Продължава евакуацията заради изригването на вулкан в Индонезия

Стотици жители на индонезийския остров Тагуланданг чакаха на пристанището...

Пиян полицай се блъсна с колата си в билборд във Велико Търново

Задържаха полицейски служител за срок до 24 часа, след...

Масов бой и пострадали в центъра на Габрово заради етническа основа?

Масов бой в центъра на Габрово и пострадали хора....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg