https://www.gerb.bg/bg

ДДС за ресторантите да е 20%, все още смятат от МФ

Асен Василев, снимка: БГНЕС

Финансовият министър Асен Василев и ресторантьорите ще смятат ДДС ставката – дали тя да остане 20% или да се върне на 9%. В Министерство на финансите към момента са публикувани данъчните закони с 20% ставка. Данъчните закони няма да бъдат изтеглени и ставката няма да бъде променена с 9%. Водят се разговори с ресторантьорския бранш за изсветляване, обясни Василев на брифинг в Министерски съвет.

Коментарът си по темата Василев направи, след като бяха представени мерките на правителството след закриването на въглищните централи през 2038 г.

Василев обясни, че ресторантьорският бранш е поставил 7-8 предложения на масата за изсветляване на сектора, като едно от тях е да се вдигнат минималните прагове за професия, като осигуровките да не са на минималната работна заплата, а на 1 000 лв., всяко заведение да има ПОС терминал, да не се плаща сметката, ако не бъде издаден фискален бон, да не могат да се осигуряват служители на по-малък работен ден, освен ако нямат втора работа, други доходи или не са ученици или студенти. Нека да се видим как изглежда пакетът, ще го насмятаме и ако пакетът е по-голям ще се прецени дали ставката да се върне на 9%, но тогава и само тогава, уточни Василев.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Кои американци се намират в руски затвори и за какво са осъдени?

В последните години редица американски граждани бяха задържани и...

Съдът в Хага обяви израелските селища в палестинските територии за незаконни

Най-висшият съд на ООН, Международният съд в Хага, заяви...

Ивелин Михайлов ожали края на Исторически парк

"Паркът и всичко, което правя, е към своя край"

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Байдън все така решен да се бори за преизбиране

В стремежа си да съживи тежката си кампания за...

Бури и наводнения спряха влаковете около Пекин

Северната част на Китай се подготвя за бурно време

Край Стара Загора продължава да гори, локализираха пожара в Свиленградско

Пожарът в Сакар в Свиленградско е локализиран на всички...

Джо Байдън е с Covid-19

В сряда президентът Джо Байдън е дал положителна проба...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg