https://www.gerb.bg/bg

Даниела Пехливанова от NOVA проговори за нападението пред БНТ

Журналистът на NOVA Даниела Пехливанова излезе с позиция след посегателството срещу нея и екипа на телевизията на протеста пред националната телевизия в петък вечерта.

Тогава при изпълнение на служебните й задължения Даниела Пехливанова беше ударена с кен, пълен с бира, от участник в протеста. 

Позицията й сега е адресирана до майките от „Системата ни убива”. 

Ето позицията на Даниела Пехливанова без редакторска намеса: 

Уважаеми майки, обръщам се към Вас в качеството си не на журналист от Нова телевизия, а на обикновен гражданин и също майка. С начина, по който се държахте на протеста в петък 13-ти ноември, в моите очи провокирахте умишлено и станахте причина срещу мен да се изсипе не само словесна атака, но и физическа агресия! Освен това – с мегафон крещяхте в лицето ми въпроси, без реално да имате намерение да ме чуете. Ако искахте, щяхте да ми дадете възможност. С маска на лице и без мегафон, едва ли бих надвикала вашия. Извънредни новини за нападението на журналистката от NOVA пред БНТ Привикването на всички присъстващи с коментари от рода на „Вижте я, те няма да ни отразят, само ще изразят присъствие! Вижте я! Елате да я видите!”, доведе до нажежаване на ситуацията дотолкова, че да ме нападнат. През това време вашата реакция като майки не беше да опитате да защитите друга такава – продължихте да викате по мегафона и да снимате с телефони. Уважаема г-жо Вера Иванова, обръщам се и към Вас персонално, защото смея да твърдя, че се познаваме добре. Отразявала съм вашите протести от самото им начало. Взимала съм лично от вас интервюта няколко десетки пъти. Стояла съм до тъмно с Вас пред сградата на социалното министерство. Предпочетохте да го премълчите в петък. Имате къса памет, или не беше удобно? Вие си знаете отговора! Пак в лично качество смея да твърдя, че АЗ възпитавам детето си на морал и ценности. Върша си работата професионално и обективно. Помагам на хората, не провокирам да ги нападат. Вие можете ли да кажете същото за себе си? Не търся отговор, вече не ми е важен!

С уважение: Даниела Пехливанова

spot_img
spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Почина първият човек, получил трансплантация на свински ГМО бъбрек

Първият реципиент на трансплантиран генетично модифициран свински бъбрек е починал...

Швейцария спечели конкурса за песен на Евровизия (СНИМКИ)

Швейцария спечели в събота конкурса за песен на Евровизия...

Столична община не е съгласувала с МВР новата маркировка на Патриарха

Столичната община не е подала за съгласуване проекта за...

Мария Захарова изгледала погребението на Европа в Малмьо

Атрактивната говорителка на руското външно министерство Мария Захарова не...

Южна Корея подготвя пакет от 7 млрд. долара за производство на чипове

Южна Корея подготвя пакет за подкрепа за инвестиции в...

Израелската армия продължава „ограничени“ операции в Рафах

Израелската армия продължава "прецизните" операции в град Рафах в...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Сингапур спира обучението на F-16 след инцидент

Министерството на отбраната на Сингапур временно преустановява обучението на своя...

Състоянието на блъснатото от кола 3-годишно дете в Бургаско остава тежко

Състоянието на блъснатото от кола 3-годишно дете в айтоското...

На Капитан Андреево задържаха 9 контрабандни надуваеми лодки за превоз на мигранти

Митнически служители задържаха 9 контрабандни надуваеми лодки, предназначени за...

Загинали военни при атака в Афганистан срещу унищожаването на маковите полета

Трима талибански служители по сигурността бяха убити в Северен...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg