https://www.gerb.bg/bg

БСП: За областния управител на София се полага затвор

Ирена Анастасова, снимка: (архив) БГНЕС

БСП ще продължи със законови действия да брани Паметника на Съветската армия. Сезирайки главния прокурор, „червените“ ще разчитат и на действията на прокуратурата. Това, което е извършил областният управител на София Вяра Тодева е нарушение по смисъла на Наказателния кодекс и наказанието за такова деяние е затвор.

Това заяви пред News.bg депутатът от парламентарната група на „БСП за България“ Ирена Анастасова за демонтажа на Паметника на съветската армия.

Софийската градска организация на БСП пък сезирали РДНСК за всички нередности около демонтажа на Паметника на Съветската армия. Още от първия ден социалистите констатирали, че действията на монумента са незаконни. Областният управител на София Вяра Тодева пък бягала като от чума, вместо да покаже документите дали демонтажът на паметника е законен.

БСП ще се надява и на провеждането на референдум на местно ниво за МОЧА. Докато се направи референдум по темата, паметникът ще бъде сравнен със земята, но силно се надявам правдата да възтържествув и който е виновен да си получи наказанието, надява се Анастасова. И се закани – БСП няма да спре битката, а ще я продължи.

Според Анастасова ПП-ДБ са едни съвременни вандали с фашизоидни прояви, защото основна характеристика на фашизма е горене на книги, бутане на паметници, потъпкване на чуждо мнение, налагане на диктатура.

Всичко това се вижда в действията на „Продължаваме промяната“. Много съжалявам, че в тази политическа формация има много млади хора, които претендираха за образованост и култура, но нищо такова до момента не демонстрират, а демонстрират нетърпимост към чуждото мнение и демократична култура. Наистина това са съвременните варвари в България„, категорична бе Анастасова.

Тя коментира и резултатите от международното ученическо състезание PISA. Анастасова посочи, че при всяко едно изследване резултатите за България падат и са много негативни. Това е оценка за образованието в България, според нея. Ирена Анастасова е очаквала лошите резултати на учениците, но по-лошото е, че резултатите идват след така прокламираната реформа в Закона за училищното и предучилищното образование от 2016 г.

Тя добави, че проблемите, които PISA ни показа, тръгват още от тежката учебна програма и тежкото учебно съдържание. Ако преди 20 години гимназистите учат нещо, сега го учат децата от 6-7 клас, а материалът за 6-7 клас се учи от малките ученици от 3-4 клас. Отказваме децата от училище още в ранен етап, изтъкна Анастасова.

Тя допълни, че близо 60% от учителите са на възраст след или преди пенсиониране. Има много сериозни пропуски в подготовката на младите учители. Има и проблем с материалната база в училищата, има 300 училища, които са с външни тоалетни в 21 век, има 700 училища, които са без физкултурни салони. Причината са комплексни, но основната причина за слабите резултатите е промяната в учебното съдържание и липсата на адекватна квалификация на учителите, каза още Атанасова.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Само в News24sofia.eu! Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи (СНИМКИ)

Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи, алармира...

Задържаха контрабандни плюшени покемони

10000 контрабандни покемона задържаха на Митнически пункт Оряхово. Димитър Каменов,...

Военна прокуратура води разследването на катастрофата с НСО

Тепърва ще се установява скоростта на автомобилите

Големи френски полицейски подкрепления се разполагат в Нова Каледония

Подкрепления на френската полиция започнаха да пристигат в Нова...

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай се предаде

Барикадиралият се късно в четвъртък дома си в Пловдив...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ким Чен-ун инспектира новата тактическа ракетна система на Северна Корея

Върховният лидер на Северна Корея Ким Чен-ун е инспектирал в...

Украйна може да мобилизира около 10-20 хиляди затворници

Министърът на правосъдието на Украйна Денис Малюска заяви в...

САЩ призна, че Израел може и да е в нарушение на международното право

Администрацията на Байдън в петък призна, че използването на...

НСИ: 93 млн. лв. са приходите от нощувки за март месец

Приходите от нощувки са се увеличили с 17.4% за...

Симеон Дянков: Не сме готови за Еврозоната

"Все още България има значителна инфлация, доста над средната...

САЩ предупреждават Израел за „хаос и анархия“ в ивицата Газа

САЩ предупреждават Израел за "хаос и анархия" в ивицата...

С 27% намаляват жертвите на катастрофи

С 27% или 42 души по-малко са загиналите при...

Удостоверяването на машините за гласуване ще приключи в срок, уверява МЕУ

Удостоверяването на машините за гласуване ще приключи в срок....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg