Божков е финансирал кампанията на Манолова, според Симеонов – Манолова го съди

Прочитания 187
0 0

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, News24sofia.eu

Валери Симеонов и Мая Манолова,, снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

Около 8 милиона лева Васил Божков е платил за кметската кампания на Мая Манолова, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

По думите му, Божков е финансирал и протестите срещу него, както и срещу Иван Гешев.

Симеонов определи като пълни измислици намеците във Фейсбук на бизнесмена, който вече е с 18 повдигнати обвинения, предаде БНТ.

От средата на октомври до почти до края на ноември вървяха и платените, според мен, протести срещу избора на Иван Гешев. Освен това да не забравяме, че тези кашони с антични предмети, иманярите не са му ги подарявали, а са ги продавали. За това също се харчат пари. Само октомври месец той е теглил пари 4 пъти. Защо ще носиш за месеца рушвета четири пъти с всички рискове, съпътстващи пренасянето на големи суми пари в чанти, защо да рискуваш 4 пъти като можеш да ги занесеш веднъж, ако си плащал подкуп или рушвет. Около 8 млн.лв. явно са изтеглени, за да се плати купеният вот за Мая Манолова в София. Макар че по-малките суми от 400-500 хиляди лева според мен си ги е харчил за собствено удоволствие. Той е известен в софийските среди с начина си на живот, със скъпите си почивки, със скъпите момичета и т.н.“ – коментира лидерът на НФСБ.

Часове след изявлението му Мая Манолова заяви, че ще го съди.

За лъжите, изречени днес, по време на изявлението му в Народното събрание, давам на съд Валери Симеонов, председател на НФСБ и зам.-председател на парламента. Категорично подчертавам, че изявлението на Валери Симеонов, че бизнесменът Васил Божков е финансирал кампанията ми за кмет на София, е лъжа и не отговаря на истината. Подчертавам, че по никакъв начин думите му не отговарят на фактите, свързани с финансирането на кампанията ми, отчетена съгласно изискванията на закона. В твърденията на Валери Симеонов няма не само истина, но и елементарна логика. Не е ясно защо бизнесмен, получил пълно обслужване от управляващата партия ГЕРБ, би финансирал мен, при положение, че кандидатът на обслужващата го партия бе Йорданка Фандъкова. Припомням, че комплексното дългогодишно обслужване включваше народните представители на Бойко Борисов, които внасяха и приемаха закони в частна полза.“ – се казва в официално изявление на Манолова по случая.

Припомняме, във Фейсбук Васил Божков публикува извлечения от банковата си сметка. От поста му става ясно, че е плащал огромни суми в брой от личната си сметка и пита риторично къде са му парите, след като е плащал всичките си останали разходи по банков път. От снимките на извлеченията става ясно, че те са съответно от 2018 и 2019 г., а транзакциите са свързани с теглене на големи суми в брой.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вижте ВЕРНИТЕ ОТГОВОРИ на втората задължителна матура след 12 клас

Най-много зрелостници са избрали английски език