https://www.gerb.bg/bg

Беглецът Божков продължава с наглите манипулации от Дубай

Васил Божков

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков направи нова атака към властта от Дубай, където се укрива от правосъдието. 

Беглецът постигна нови висини в наглостта, след като в поредния си Фейсбук напън да клати държавата от чужбина обвини институциите в бездействие, а прокуратурата – в помагателство на „грабеж“, информира“Блиц“ като се ползва на вестник „Монитор“.

Думите идват от устата на човек, който е подведен под отговорност по 18 обвинения от цялата палитра на Наказателния кодекс, завлякъл е хазната с 700 млн. лева неплатени такси и вместо да застане пред съда и да отговаря за стореното или съответно да се защитава срещу обвиненията, забегна зад граница в екзотична дестинация. 

„Хунтата продължава да граби. Прокуратурата им помага. Политиците мълчат. Институциите бездействат“, написа в най-новото си творение Божков (тепърва ще стане ясно дали постът не е всъщност дело на протестърския пиар Ивет Добромирова, за която стана ясно, че му лъска имиджа). И така се присъедини към редиците на вече огромния брой бизнесмени, подведени под отговорност за грабежи, а в неговия случай и за поръчителство на убийства и насилвания, опитващи се да се изкарат жертва.

С поведението си скандалният бизнесмен реално копира действията на друг известен беглец от правосъдието у нас – подсъдимия за източването на милиардите от КТБ Цветан Василев, който по същия начин първо избяга, а след това пробва да се изкара жертва на „корпоративен рейд“ и започна да прави кампании срещу държавата през удобни медии и телевизионни трибуни.

Като например bTV, която стана известна като Божков ТВ през последните седмици. Първо заради афинитета си към гледната точка не на обществото и на интересите му, а на подсъдимите олигарси, а след това – заради лъсването на задкулисните обвързаности между главния й изпълнителен директор Флориан Скала и обвиняемия хазартен бос.

Няколко месеца след бягството си от България впрочем Цветан Василев разшири кампанията си срещу държавата, като започна да финансира протести. От днешния пост на Божков става ясно, че вероятно планира да копира същата мафиотска матрица на бягство от възмездието чрез финансиране на псевдодемократични прояви. Хазартният бос стартира поста си с препратка към милионния митинг в София в началото на 90-те, а в края му обяснява, че утре щял да зададе въпрос, на който вярвал, че ще бъде отговорено.

Каква ще е поредната серия от абсурдната кампания, правена от Божков, предстои да видим утре, но едно е ясно – разликата между митингите от началото на демокрацията и платените протести, финансирани от подсъдими и обвиняеми срещу държавата и институциите, е много явна. И тя е в желанието за демокрация тогава и наложителността сега демокрацията да бъде отбранявана именно от хора като Божков.

Приликата също е явна – искането на обществото за възмездие. Възмездие за тези, които го крадоха и грабиха в продължение на 30 години, а сред тях и Божков.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Фицо помнел нападението срещу него (СНИМКИ)

Словашкият премиер Роберт Фицо си спомня обстоятелствата около покушението...

Русия унищожила 3 бази на джихадисти в Сирия

Отново посочи нарушения на западната коалиция

Слави Трифонов за катастрофата с Петков: Като какъв е бил в кола на НСО?

Съпредседателят на ПП също коментира инцидента по-рано

КС отказа да отмени прекратяването на концесията на Лукойл за „Росенец“

Конституционният съд единодушно отхвърли искането на президента Румен Радев...

Хакнаха деловодната система за документооборот на СОС

В момента се работи по възстановяване на услугата и данните

Прокуратурата отказва да разследва заплахите към майката на Даная

Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство за заплахите, отправени...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

След войната само една трета от украинските бежанци ще се върнат в Украйна

Само една трета от украинските бежанци ще се върнат...

8 убити при стрелба в Мексико сити

Най-малко 8 души са били убити при масова стрелба...

Най-малко 50 души са загинали при наводнения в Афганистан

Най-малко 50 души са загинали в Афганистан при наводнения...

Изригна вулканът Ибу в Индонезия, наводнения взеха жертви (ВИДЕО)

Вулканът Ибу в Индонезия изригна в понеделник сутринта, изхвърляйки стълбове...

Откриха 62 нелегални мигранти в два камиона на ГКПП „Калафат“ в Румъния

От другата страна на Дунав мост Видин румънските полицаи...

В Световния ден на сестринството недостигът на кадри застрашително нараства

На 12-и май отбелязваме Световния ден на сестринството. Тази година...

САЩ предупреждават Израел за „хаос и анархия“ в ивицата Газа

САЩ предупреждават Израел за "хаос и анархия" в ивицата...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg