https://www.gerb.bg/bg

„Артекс“ под прозорците на властта: Ние ковем новия „Златен век“

Снимка: БГНЕС

На трети пореден протест през настоящата седмица около 100-150 служители на „Артекс“ се събраха на протест под прозорците на властта пред сградата на Министерски съвет. С множество освирквания и развяване на българското знаме, протестиращите настояха да довършат строежа на сградата „Златен век“.

Кой и защо иска да спре строежа на „Златен век“? Кой и защо го е страх? Ние сме творци, ние сме съзидателни и ковем новата история на България, новия „Златен век„, категорични бяха протестиращите.

Демонстрантите издигнаха и плакати с надписи: „ВАС се произнесе, законни сме„, „Златен век не засенчва други сгради, защото се намира на север от тях„, „Да уважим всички принципите на правовата държава“, „ДНСК, кое е последното ви мнение за разрешителното„?, „Искаме да си свършим работата на „Златен век“ през този век„, „Не участваме в предизборни борби! Не сме сменяли партии! Само градинки„, „Стига политически кампании на наш гръб„.архитекти

Архитект Пламен Мирянов от „Артекс“ заяви пред журналисти, че не може да каже докога ще продължат протестите, но се позова на думите на проф. Герджиков: „Това е една неграмотност, облечена във власт“. Това е една произволна администрация, некомпетентни органи на държавния ред и ние не смятаме, че това може да се толерира. Това е изключително грубо от страна на държавата, те взимат други становища, които са угодни за тях, за да спрат строежа на „Златен век„, посочи архитект Мирянов.

Протестиращите служители на „Артекс“ се обръщат служебният премиер генерал Стефан Янев да прегледа всички становища, включително и на съда, като след това вземе становище за строежа на сградата. Ако е редно, нека съдът да каже, нека те го потвърдят. Искаме да разберем защо тази сграда е неудобно за някого, запита архитект Мирянов.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Бившият адвокат на Доналд Тръмп подложен на кръстосан разпит

Адвокатът на бившия американски президент Доналд Тръмп притисна ключовия...

Москва не изключва да понижи дипломатическите отношения със САЩ

Москва не изключва понижаване на нивото на дипломатическите отношения...

КНДР продължава да отрича за свои оръжия в Украйна

Ким Йо Чен, влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким...

Фицо помнел нападението срещу него (СНИМКИ)

Словашкият премиер Роберт Фицо си спомня обстоятелствата около покушението...

Русия унищожила 3 бази на джихадисти в Сирия

Отново посочи нарушения на западната коалиция

Слави Трифонов за катастрофата с Петков: Като какъв е бил в кола на НСО?

Съпредседателят на ПП също коментира инцидента по-рано

Реклама

spot_img

Продължете да четете

10 хил. хектара гори са засегнати от пожари в Западна Канада

Горски пожари се разпространяват на територията на около 10...

Леко поскъпват храни, плодове и зеленчуци

Поевтиняват лук, ягоди, мляко и боб, захар и олио

В Световния ден на сестринството недостигът на кадри застрашително нараства

На 12-и май отбелязваме Световния ден на сестринството. Тази година...

Русия се хвали с пет превзети села край Харков

Русия съобщи в събота, че нейните сили са превзели...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg