Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Държавата е на ръба на пропастта, предупреждава ДПС

мустафа
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu

Държавата е на ръба на пропастта. Това заяви в декларация от името на ПГ на ДПС лидерът Мустафа Карадайъ в НС. В разгара на световна енергийна криза, когато доставките на горива за Европа са блокирани, а Брюксел зове да пестим 15% от газа, България остана без най-важния си регулатор – Комисията за енергийно и водно регулиране, подчерта той.

По думите му цялата власт на „Промяната“ и КЕВР е зачената в грях и лъжа. Председателят й е избран в нарушение на Конституцията, така както прегазвайки Основния закон на страната, Кирил Петков влезе в Министерски съвет, за да употреби властта в интерес на себе си и приятелския си кръг, изтъкна Карадайъ.

Днес, година след като Кирил Петков и Асен Василев бяха имплантирани във властта от задкулисието, клетвопрестъпничеството стана патриотизъм, лъжата – норма,закон, смята той. По мнението му нарушаването на Конституцията вече е героизъм. Незаконните решения станаха основен закон, смята още лидерът на ДПС. КЕВР е нелегитимна, но определя шоковото поскъпване на ток, газ и вода, допълни той.

Според ДПС всяко решение на кабинета се отменя еднолично от Кирил Петков или Асен Василев в мига, щом застраши битието им. Вие направихте България не по-богата, както обещахте, а я загробихте с милиарди дългове и неустойки, които ще плащат и следващите поколения, обърна се Карадайъ към управляващите. Енергетиката е в колапс, бизнесът в ступор, хората в ужас, как ще вържат двата края, притесняват се в ДПС.

България вече е в тежка политическа криза, смята Мустафа Карадайъ. По думите му има министри, но няма власт. Всеки член на кабинета спасява собствената си кожа, правителството не работи за хората, убеден е той.

Преговорите за кабинет изкуствено се протакат, не за да се определят приоритети, а да се приемат нови репресивни органи преди изборите. За всички е ясно каква ще бъде новата роля на Бойко Рашков в КПКОНПИ и чия бухалка ще бъде там, естествено пак в нарушение на Конституцията и законите на страната, защото това беше условието да се водят преговори за съставяне на правителство с третия мандат, смята лидерът на ДПС.

Партията иска незабавно разпускане на парламента. Карадайъ призова държавния глава да насрочи незабавно предсрочните избори.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Масов бой и пострадали в центъра на Габрово заради етническа основа?

Масов бой в центъра на Габрово и пострадали хора....

Лошото време попречи на един самолет българи да посрещнат Великден на Санторини

Силният вятър на гръцкия остров Санторини промени плановете на...

Външно министерство предупреждава българите да внимават в Тбилиси

Във връзка със продължаващите протести в грузинската столица Тбилиси, Министерството...

Дания облекчава закона за абортите

Дания облекчава закона за абортите за първи път от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

35 запалянковци в ареста след Вечното дерби

Без сериозни инциденти и нарушения на обществения ред е...

Поканиха Главчев на конференцията за възстановяване на Украйна в Берлин

България остава последователна и ще продължи да изразява своята...

Краставици и домати поевтиняват, сиренето и млякото поскъпват

Индексът на тържищните цени за седмица е паднал с 0.81

Иран наложи ответни санкции на САЩ и Великобритания

Иран наложи санкции срещу британски и американски лица и...

Соня Момчилова: Дано не се премине границата между регулацията и цензурата

Съветът за електронни медии (СЕМ) избира председател. Мандатът на...

ЕС по пътя към нулеви емисии – задава се остър завой

Проблеми както по отношение на търсенето, така и по...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img