Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Държавата е на ръба на пропастта, предупреждава ДПС

мустафа
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu

Държавата е на ръба на пропастта. Това заяви в декларация от името на ПГ на ДПС лидерът Мустафа Карадайъ в НС. В разгара на световна енергийна криза, когато доставките на горива за Европа са блокирани, а Брюксел зове да пестим 15% от газа, България остана без най-важния си регулатор – Комисията за енергийно и водно регулиране, подчерта той.

По думите му цялата власт на „Промяната“ и КЕВР е зачената в грях и лъжа. Председателят й е избран в нарушение на Конституцията, така както прегазвайки Основния закон на страната, Кирил Петков влезе в Министерски съвет, за да употреби властта в интерес на себе си и приятелския си кръг, изтъкна Карадайъ.

Днес, година след като Кирил Петков и Асен Василев бяха имплантирани във властта от задкулисието, клетвопрестъпничеството стана патриотизъм, лъжата – норма,закон, смята той. По мнението му нарушаването на Конституцията вече е героизъм. Незаконните решения станаха основен закон, смята още лидерът на ДПС. КЕВР е нелегитимна, но определя шоковото поскъпване на ток, газ и вода, допълни той.

Според ДПС всяко решение на кабинета се отменя еднолично от Кирил Петков или Асен Василев в мига, щом застраши битието им. Вие направихте България не по-богата, както обещахте, а я загробихте с милиарди дългове и неустойки, които ще плащат и следващите поколения, обърна се Карадайъ към управляващите. Енергетиката е в колапс, бизнесът в ступор, хората в ужас, как ще вържат двата края, притесняват се в ДПС.

България вече е в тежка политическа криза, смята Мустафа Карадайъ. По думите му има министри, но няма власт. Всеки член на кабинета спасява собствената си кожа, правителството не работи за хората, убеден е той.

Преговорите за кабинет изкуствено се протакат, не за да се определят приоритети, а да се приемат нови репресивни органи преди изборите. За всички е ясно каква ще бъде новата роля на Бойко Рашков в КПКОНПИ и чия бухалка ще бъде там, естествено пак в нарушение на Конституцията и законите на страната, защото това беше условието да се водят преговори за съставяне на правителство с третия мандат, смята лидерът на ДПС.

Партията иска незабавно разпускане на парламента. Карадайъ призова държавния глава да насрочи незабавно предсрочните избори.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Сателитни снимки показват сериозни щети в Иран след атаката

Сателитни снимки, направени в понеделник, показват, че израелският ответен...

Русия щурмува Часов Яр с 25 000 войници

Русия разполага със сили от 20 000-25 000 войници,...

Първо в News24sofia.eu! Журналистът Димитър Стоянов е задържан в полицията за 24 часа след заплахи към служител на НАП

По информация на News24sofia.eu Стоянов е задържан в Пето районно управление в столицата

ДПС номинира за евродепутат Елена Йончева

На заседание в понеделник Областният съвет на ДПС в...

„Новая газета“: Кадиров е тежко болен

Чеченският лидер Рамзан Кадиров е бил диагностициран с некротизиращ...

Обвиняват Тръмп за намеса в изборите през 2016 г.

Прокурори заявиха в първия ден от процеса срещу Доналд Тръмп...

Байдън подписва бързо за военната помощ за Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски в понеделник получи уверения от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

Калин Стоянов още се надява на Шенген по суша до края на 2024 г.

Засилват външните граници със служители на Фронтекс

13-годишно момче пострада след сбиване в Шуменско

13-годишно момче пострада след сбиване в село Габрица, община...

Влязоха с взлом в тото пункт в Благоевград

Разбита е стъклената врата на обекта

Башар Асад се закле: Путин ще победи в Украйна

Сирийският президент Башар Асад изрази увереност в способността на...

Съдът на ЕС не разбра жалбите на магистратите за закриването на спецсъда

Съдът на Европейския съюз (СЕС) отхвърли жалбата срещу закриването на...

Йотова се чуди защо постът на външния министър се обвързва с изборите зад граница

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи като "странно" обвързването на поста...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img