Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Часове до развръзката за правителството на Асен Василев

Кандидатът за премиер Асен Василев ще представи днес проекта си за кабинет.

Президентът Румен Радев ще приеме в 17:00 ч. на „Дондуков“ 2 номинирания за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 47 Народно събрание, на когото съгласно конституционната процедура връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент.

Ако има нещо сигурно, то е че Кирил Петков ще бъде част от този кабинет, ако се стигне до съставянето му. Други имена на министри още не се обсъждат, а опозицията очаква избори. Подкрепа от 121 депутати за кабинета „Василев“ все още няма, каза кандидат-премиерът Асен Василев.

Все още не сме събрали 121 гласа. Ако не сме събрали 121 гласа, няма да внесем предложението за проектокабинета„, каза от своя страна вчера Асен Василев.

По думите му продължават разговорите между парламентарната група и депутати. „Не мога да кажа, че имаме някакъв особен напредък. Ние сме длъжни да пробваме докрай. Всеки един депутат има глава на раменете, има съвест и трябва да прецени дали иска да подкрепи програмата, която представихме„, посочи той.

Василев подчерта категорично, че когато се съберат нужните 121 депутати за подкрепа, тогава ще има и готовност да се говори за структура и за състав на кабинета. Според него на този етап подобен разговор е безсмислен.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Саня Борисова: Останах в България, за да бъда актриса

Саня Борисова е от жените, които неотклонно следват своя...

Политолози виждат шанс за Солидарна България

Кънчо Стойчев не вижда шанс за промяна

Фолкдивата Дебора откровено за насилието, за интригите в поп фолка и още нещо… (ВИДЕО)

Фолк звездата Дебора се завръща на музикалната сцена щастлива...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Димитър Главчев потвърди готовност за участие към ОИСР в подкрепа на Украйна

България има готовност за доброволен финансов принос в подкрепа...

Руски военни са влезли в американска база в Нигер

Руски военни са влезли в авиобаза в Нигер, където...

Ситуацията на фронта се влошава, призна украинското командване

Обстановката на фронта е сложна и има тенденция към...

Смъртните случаи в Кения се увеличават на близо 100 заради наводненията

Най-малко 20 души са загинали при наводнения в района...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img