Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Кирил Петков: Няма скрит внос на оръжие за Украйна

Снимка: БГНЕС

Ние изнасяме оръжие, амуниции за наши партньори за ЕС, няма скрит внос за Украйна, нашата стъпка е износ към Полша. Думичката: „Украйна“ я няма (в интервюто пред „Гардиън“ – б.р.), аз говорех за износ за Полша.“. Това заяви в Брюксел премиерът в оставка Кирил Петков по повод интервюто му в британския всекидневник „Гардиън“. Той е в белгийската столица за участие в срещата на върха на ЕС – Западни Балкани.

За решението на парламента е важно е да имаме максимална представителност, каза Петков.

Решението, което Френското правителство и ЕС реално подкрепят и осъзнават, че българските изисквания стават европейски, каза Петков.

Време е правителството на РСМ да поведе своята нация. Те са готови да направят стъпките това да стане реалност. С помощта на европейската дипломация, на натовските партньори ще могат да преодолеят трудностите и да поведат своята нация към Европа„, обясни премиерът в оставка и каза, че получил поздравления от всички премиери.

За това, че взехме проевропейска позиция, те са разбрали условията, които са важни за България. Много е важно правата на българите да са защитени в РСМ, това е важно за всички. Нашите изисквания са европейски„, каза Петков.

Той изтъкна, че е много важно един политик да си държи на думата. Важно е такива решения да се вземат с максимално широка подкрепа. Това решение трябва да бъде с максимално широка подкрепа – 170 от 240 депутати.

„Възраждане“ се изявиха, въпреки че и те осъзнават, ИТН също подкрепят. Разбираме, че другата реторика е била политическа дъвка, която се ползва“, изля мислите си премиерът в оставка Кирил Петков.

По думите му сега изцяло задачата е при македонците. Мисля, че европейската дипломация ще започне да работи усилено, да може това предложение да се приеме. И РСМ трябва да искат правата на всички общности да са защитени, препоръча той и каза, че това е основна задача и за европейските ни партньори.

Ние като правителство платихме огромна цена, за да стигнем до тук, сега тяхната цена трябва да бъде платена. Цената, която платихме не беше за РСМ, а за това, че спряхме корупцията, каза Петков по повод падането на българското правителство след вот на недоверие за провал във финансовата политика.

Има решения, които да се вземат бързо, мисля, че правилният начин е както го направихме ние„, допълни Кирил Петков.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

WSJ: Санкциите срещу Русия удариха и Boeing

Boeing се сблъска с нови проблеми при производството на самолетите...

„Синя България“ с Петър Москов гледа към ДСБ и СДС

"На терена на изборите е Синя България." Такава заявка...

Саня Борисова: Останах в България, за да бъда актриса

Саня Борисова е от жените, които неотклонно следват своя...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Мъж отвлече и преби 19-годишно момиче в Козлодуй

Сигналът е подаден от майката на жертвата

Борисов е склонен на съвместно управление с ПП-ДБ, но доминирано от ГЕРБ

Бойко Борисов няма да преговаря лично с Кирил Петко,...

Мъж подпали мотоциклета си при полицейска проверка в Костинброд

Мъж е подпалил мотоциклета си, след като автопатрул на...

Най-малко 23 души са убити при атаки от екстремисти в Нигерия

Най-малко 23 души от Гражданските съвместни сили на Нигерия...

Киргизстан съветва гражданите си временно да избягват да пътуват до Русия

Министерството на външните работи на Киргизстан съобщи в четвъртък,...

Момчил Терзийски е новият директор на Агенцията по кадастър

Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството...

Саня Борисова: Останах в България, за да бъда актриса

Саня Борисова е от жените, които неотклонно следват своя...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img