Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Кирил Петков: Няма скрит внос на оръжие за Украйна

Снимка: БГНЕС

Ние изнасяме оръжие, амуниции за наши партньори за ЕС, няма скрит внос за Украйна, нашата стъпка е износ към Полша. Думичката: „Украйна“ я няма (в интервюто пред „Гардиън“ – б.р.), аз говорех за износ за Полша.“. Това заяви в Брюксел премиерът в оставка Кирил Петков по повод интервюто му в британския всекидневник „Гардиън“. Той е в белгийската столица за участие в срещата на върха на ЕС – Западни Балкани.

За решението на парламента е важно е да имаме максимална представителност, каза Петков.

Решението, което Френското правителство и ЕС реално подкрепят и осъзнават, че българските изисквания стават европейски, каза Петков.

Време е правителството на РСМ да поведе своята нация. Те са готови да направят стъпките това да стане реалност. С помощта на европейската дипломация, на натовските партньори ще могат да преодолеят трудностите и да поведат своята нация към Европа„, обясни премиерът в оставка и каза, че получил поздравления от всички премиери.

За това, че взехме проевропейска позиция, те са разбрали условията, които са важни за България. Много е важно правата на българите да са защитени в РСМ, това е важно за всички. Нашите изисквания са европейски„, каза Петков.

Той изтъкна, че е много важно един политик да си държи на думата. Важно е такива решения да се вземат с максимално широка подкрепа. Това решение трябва да бъде с максимално широка подкрепа – 170 от 240 депутати.

„Възраждане“ се изявиха, въпреки че и те осъзнават, ИТН също подкрепят. Разбираме, че другата реторика е била политическа дъвка, която се ползва“, изля мислите си премиерът в оставка Кирил Петков.

По думите му сега изцяло задачата е при македонците. Мисля, че европейската дипломация ще започне да работи усилено, да може това предложение да се приеме. И РСМ трябва да искат правата на всички общности да са защитени, препоръча той и каза, че това е основна задача и за европейските ни партньори.

Ние като правителство платихме огромна цена, за да стигнем до тук, сега тяхната цена трябва да бъде платена. Цената, която платихме не беше за РСМ, а за това, че спряхме корупцията, каза Петков по повод падането на българското правителство след вот на недоверие за провал във финансовата политика.

Има решения, които да се вземат бързо, мисля, че правилният начин е както го направихме ние„, допълни Кирил Петков.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Атанасов: Аферата с Митниците отклонява вниманието от Нотариуса

Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Това е активно...

Русия временно отстрани свещеник, отслужил панихида в памет на Навални

Руският православен свещеник, отслужил панихидата за покойния руски опозиционен...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

Шалапатова: 100 лв. е неадекватно подпомагане на пенсионер

Никой не познава дали пенсионерите с минимална пенсия от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Задържаха 1,4 тона кокаин на пристанище край Стокхолм

Шведската митническа служба хвана 1,4 тона кокаин, едно от...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Русия щурмува Часов Яр с 25 000 войници

Русия разполага със сили от 20 000-25 000 войници,...

Намериха труп в река Поройна в Шумен

Полицията извършва оглед на място

Politico: Въпреки ниската инфлация, България няма да е в еврозоната 2025 г.

Българите изразяват ниска подкрепа за присъединяването

Западни дипломати са предали чрез Турция послание за деескалация към Иран

Западните държави се опитаха да изпратят послания на Иран...

Норвегия призова за възобновяване на финансирането на Агенцията за палестинците

Норвегия призова международните донори във вторник да възобновят плащанията...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img