Реклама

https://www.gerb.bg/bg

За Гроздан Караджов падането на кабинета е предизвестен край на нелогична коалиция

Снимка: архив БГНЕС

Предизвестен край на една нелогична коалиция. Това заяви регионалният министър в оставка Гроздан Караджов пред БиТиВи.

Той се чувства облекчен след като снощи при гласуване на вот на недоверие падна кабинетът „Петков“. „Важно е какво може да свършиш за хората„, допълни той.

Въпросът (за правителството „Петков) не е бил за парите, не е поставян по този начин и не е имало такава драма„, увери той. Драмата била заради неуважение.

Още от март били влошени отношенията в коалицията, не си говорили лидерите в коалицията, като крайна мярка било решено той и Балабанов да ходят на коалиционен съвет. По темата с избора на председател на БНБ започнало търгашество, което рефлектирало върху пътната мрежа.

Участниците в правителствената коалиция подкрепяли решението за въвеждане на еврото, от ИТН искали седмица отсрочка, но решението било внесено силово. Второто силово внесено нещо било решението за актуализация на бюджета, каза Караджов.

Караджов каза, че си вършел работата технократски и не е част от ИТН.

Изведнъж станахме мафията, корумпирани мутри, но това не е истината и хората го виждат„, допълни Караджов.

Още не съм вдигнал поглед да кажа дали ще се случи катастрофата, която е казал Христо Иванов, обясни Караджов. Той поясни, че сборът от разходите на рафинерията прави с 1,2 лв. по-ниска цена на горивата, каза Караджов. Щом това правителство не се справя, следващото трябва да го реши.

Всички доказателства – лъжа по лъжа са номерирани, дума срещу документ, обясни регионалният министър в оставка.

Когато се обвиняват ИТН и мен, че сме искали да харчим без контрол някакви пари, прочетете заглавието, препоръча той и цитира: „Кабинетът иска да разпредели порциите„.

Кой е искал да ги даде без контрол (пътните ремонти и строежи – б.р.)„, запита той и си отговори – „основателят на ПП„. Когато ме заливат с лъжи, аз трябва да си мълча ли, запита Караджов.

Скептичен съм при този начин на говорене, тази свирепа реторика, заклеймявайки всеки, който си позволи да ги критикува – или всичко, или нищо. Не е виновен нито мафията, нито ДПС, нито руският диктатор – не можеха да управляват и затова паднаха от власт„, категоричен е Караджов за падането на кабинета „Петков“.

Запитан дали са се провалили в намиране на изход от ситуацията, той отговори отрицателно и увери, че са успели да излязат от капана, който им е готвен за разплащане с пътнотранспортните фирми. Той отчете като успех и договорката който замърсява повече, да плаща повече визирайки системата за тол такси.

Караджов показа документ от 31 януари, с който е поискал да бъдат прекратени незаконните процедури за обществени поръчки. Искал е строежите, направени по незаконни поръчки, да бъдат разрушени. След това получил указание от Лена Бориславова, изразител на правителствената воля – да позволи довършването на строителните дейности по започнатите договори.

Когато получавам инструкции да продължа незаконните договори, аз изпълнявам това решение, защити се Караджов. След като съм получил инструкции да продължа инхаус поръчките, аз действам. Думата „искам“ я няма, съгласувам проекта за решение на МС, съгласувам допълнителни плащания с бюджетното салдо – цитира документи Караджов.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Турция е ликвидирала още 16 членове от ПКК в Северен Ирак

Турция е ликвидирала над 16 членове на незаконната Кюрдска...

След празниците: Задръствания и тапи по магистралите и граничните пунктове (СНИМКИ)

Задръствания и опашки се образуваха по магистралите и граничните...

„Хамас“ прекратява огъня (ВИДЕО)

Движението "Хамас" заяви, че ръководството му е приело условията,...

Бившата депутатка от ПП-ДБ Петя Ставрева почина на 47 години

Пловдивчанката бе и председател на ПП "Обединени земеделци"

Стрелба в софийския квартал „Люлин“! (СНИМКА)

Изстрелите най-вероятно са от въздушна пушка, а причината - спор за паркомясто

Руските ядрени учения са отговор на западните изявления за изпращане на войски в Украйна

Обявените днес руски тактически ядрени учения са отговор на изявленията на западни...

Румен Радев приветства ученическите гвардейски отряди в президентството

Капитаните на отрядите връчиха клетвените си обещания

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Тръмп: Париж и Лондон са неразпознаваеми!

Лондон и Париж са "отворили вратите си за джихада",...

1 май – Ден на труда

Началото е поставено на 1 май 1886 г. в САЩ

Шолц осъди насилието срещу германски политици

Германският канцлер Олаф Шолц и лидерите на Европейския съюз (ЕС)...

Главчев отменя решението за строеж на частна детска болница „Мама и аз“

Служебният премиер Димитър Главчев отмени приетото решението от 30...

Младеж от остров Крит остана без пръсти на ръката си след игра с пиратка на Великден

По време на Великденските тържества гърците не се отказват...

САЩ призовава Китай и Русия да не използват AI за разполагане на ядрени оръжия

Държавния департамент за контрол на оръжията в САЩ призова Китай...

59-годишен донор спаси 2 живота

Трансплантация на бъбрек даде шанс за втори живот на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg