Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ИТН с амбиция за кабинет на съгласието с техен мандат (ОБНОВЕНА)

Снимка: архив БГНЕС

„Има такъв народ“ няма да подкрепят правителство с мандат на „Продължаваме промяната“. Това стана ясно от думите на депутатът и зам.-председател на парламента Ива Митева.

Няма да подкрепим мандат на ПП, ще опитаме да съставим наше правителство, каза тя и намекна, че партията й залага на третия мандат, който да им бъде даден, за да съставят „правителство на широкото съгласие“.

Иначе Митева смята, че предсрочни избори не са нужни, дори са опасни в този момент.

Митева смята, че трябва да се опита да се състави нов кабинет, но беше твърда, че от „Има такъв народ“ няма да подкрепят кабинет с фигура като Кирил Петков и Асен Василев.

Ако искахме този премиер да остане, нямаше да изтеглим министрите си. Имаме проблем в самото управление – с премиера и с вицепремиера. Затова изтегляме министрите си. Омръзна ни на коалиционните съвети да не се случва нищо„, отбеляза тя.

ИТН няма да подкрепи и втори мандат на ГЕРБ.

По думите на Ива Митева ИТН да имат амбиция за правителство на малцинството с техен мандат не би било странно, тъй като доверието е изчерпано, а те са реагирали многократно и то остро, а не са били чути.

Според нея е било начертано споразумение, което е нарушавано и нищо от него не е изпълнявано, а и всеки път – от закона за КПКОНПИ до бюджета – комуникацията между коалиционните партньори е била нарушавана, а решенията са представяне на обществеността еднолично.

Тя коментира важността на личностите, които стоят начело. „Казахме, че избираме А отбора, аз не виждам А отбора – никъде на нито един пост. Нека наистина да започнем да търсим А отбора и хората, които могат наистина да взимат решения и да се справят. И да престанем с празните приказки„, апелира Митева.

Митева е категорична, че от парламентарната група на ИТН няма да се отцепи нито един представител.Нашата група е единна и работим заедно много добре. Не смятам, че от нас ще има предатели„, заяви тя.

И допълни, че от седмици вежда едни депутати, които ходят насам натам и водят разговори за подкрепа за един или друг закон.Ако това е водене на разговори – добре… Ако това са брокерите им – добре.“

От две седмици в парламента непрекъснато я спирали депутати, включително от управляващата коалиция и й говорели да не развалят кабинета, а нейната реакция била да иска да направят нещо, защото всъщност бездействието разваляло кабинета, а не действията на ИТН, „защото досега, каквото и да се е случило в тази коалиция, ние сме тези, които винаги сме тръгвали и казвали „не“, допълни депутатът.

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Светломир Стоянов

От своя страна, Станислав Балабанов заяви пред БНТ, че за шест месеца „Продължаваме промяната“ са направили така, че да се превърнат в огромното лошо в този парламент.

По негови думи премиерът и министърът на финансите се стремят към еднолична власт.

Те искаха да консолидират цялата власт в ръцете си, превърнаха парламента в гумен печат. Никой не се съобразяваше с нас в законодателната зала„, оплака се депутатът от ИТН.

Той подчерта, че актуализацията на бюджета до последно се е предлагала „на тъмно“.

Балабанов заяви, че идеята Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ, била на премиера и вицепремиера Асен Василев, а мотивът – Рашков „не можел да направи необходимите реформи в МВР“.

Бойко Рашков е прекалено възрастен човек и не е в състояние да извърши реформата в МВР и не му стиска да уволни 7000 души полицаи, затова ще го скрием в КПКОНПИ, защото той така или иначе е следовател по професия и там ще го използваме за някакви други неща„, обяснил Петков на коалиционния съвет миналата седмица.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Велика събота е

Днес православната църква отбелязва Велика събота. Това е последният...

НАТО праща консултантски мисии в Близкия изток и Африка

НАТО обмисля да изпрати консултантски мисии в областта на сигурността...

В Австрия задържаха българин за трафик на нелегални мигранти

Полицията във Фьозендорф, провинция Долна Австрия, спря специално преустроен...

Доброволците от руската армия са пушечното месо в Украйна

Кремъл продължава да използва и затворници

Националната служба за охрана с мерки за сигурност в София на 4 и на 6 май

На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана...

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Борисов, Караянчева и Делян Добрев повеждат по две листи за 50-о НС

Водачите на листите на ГЕРБ-СДС за всички избирателни райони:

Съдът наложи 8 години затвор на мъж, нападнал с нож свой познат в София

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) Стефан...

Димитър Главчев дава разрешението за „Мама и аз“ на ДАНС и прокуратурата

Очаква се служебният министър-председателят Димитър Главчев да подаде сигнал...

Масов бой и пострадали в центъра на Габрово заради етническа основа?

Масов бой в центъра на Габрово и пострадали хора....

Петър Волгин: ЕС прилича на сграда, която някога е била красива, но днес е запусната

Петър Волгин е журналист и дългогодишен радиоводещ в БНР,...

The Hill: Русия изпусна момента за голям пробив на фронта

В момента Русия използва всички свои сили, за да...

Турция спира търговията с Израел

Турция преустановява всякаква търговия с Израел. Това беше обявено от...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img