Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ИТН с амбиция за кабинет на съгласието с техен мандат (ОБНОВЕНА)

Снимка: архив БГНЕС

„Има такъв народ“ няма да подкрепят правителство с мандат на „Продължаваме промяната“. Това стана ясно от думите на депутатът и зам.-председател на парламента Ива Митева.

Няма да подкрепим мандат на ПП, ще опитаме да съставим наше правителство, каза тя и намекна, че партията й залага на третия мандат, който да им бъде даден, за да съставят „правителство на широкото съгласие“.

Иначе Митева смята, че предсрочни избори не са нужни, дори са опасни в този момент.

Митева смята, че трябва да се опита да се състави нов кабинет, но беше твърда, че от „Има такъв народ“ няма да подкрепят кабинет с фигура като Кирил Петков и Асен Василев.

Ако искахме този премиер да остане, нямаше да изтеглим министрите си. Имаме проблем в самото управление – с премиера и с вицепремиера. Затова изтегляме министрите си. Омръзна ни на коалиционните съвети да не се случва нищо„, отбеляза тя.

ИТН няма да подкрепи и втори мандат на ГЕРБ.

По думите на Ива Митева ИТН да имат амбиция за правителство на малцинството с техен мандат не би било странно, тъй като доверието е изчерпано, а те са реагирали многократно и то остро, а не са били чути.

Според нея е било начертано споразумение, което е нарушавано и нищо от него не е изпълнявано, а и всеки път – от закона за КПКОНПИ до бюджета – комуникацията между коалиционните партньори е била нарушавана, а решенията са представяне на обществеността еднолично.

Тя коментира важността на личностите, които стоят начело. „Казахме, че избираме А отбора, аз не виждам А отбора – никъде на нито един пост. Нека наистина да започнем да търсим А отбора и хората, които могат наистина да взимат решения и да се справят. И да престанем с празните приказки„, апелира Митева.

Митева е категорична, че от парламентарната група на ИТН няма да се отцепи нито един представител.Нашата група е единна и работим заедно много добре. Не смятам, че от нас ще има предатели„, заяви тя.

И допълни, че от седмици вежда едни депутати, които ходят насам натам и водят разговори за подкрепа за един или друг закон.Ако това е водене на разговори – добре… Ако това са брокерите им – добре.“

От две седмици в парламента непрекъснато я спирали депутати, включително от управляващата коалиция и й говорели да не развалят кабинета, а нейната реакция била да иска да направят нещо, защото всъщност бездействието разваляло кабинета, а не действията на ИТН, „защото досега, каквото и да се е случило в тази коалиция, ние сме тези, които винаги сме тръгвали и казвали „не“, допълни депутатът.

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Светломир Стоянов

От своя страна, Станислав Балабанов заяви пред БНТ, че за шест месеца „Продължаваме промяната“ са направили така, че да се превърнат в огромното лошо в този парламент.

По негови думи премиерът и министърът на финансите се стремят към еднолична власт.

Те искаха да консолидират цялата власт в ръцете си, превърнаха парламента в гумен печат. Никой не се съобразяваше с нас в законодателната зала„, оплака се депутатът от ИТН.

Той подчерта, че актуализацията на бюджета до последно се е предлагала „на тъмно“.

Балабанов заяви, че идеята Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ, била на премиера и вицепремиера Асен Василев, а мотивът – Рашков „не можел да направи необходимите реформи в МВР“.

Бойко Рашков е прекалено възрастен човек и не е в състояние да извърши реформата в МВР и не му стиска да уволни 7000 души полицаи, затова ще го скрием в КПКОНПИ, защото той така или иначе е следовател по професия и там ще го използваме за някакви други неща„, обяснил Петков на коалиционния съвет миналата седмица.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Продължаваме промяната и Демократична България подписаха за изборите

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" подписаха споразумение за общо...

Европол: Задържаха 23 души в Босна, заподозрени в работа за наркокартел

Полицейски екип в Босна, подкрепен от международни правоприлагащи агенции,...

София не е пред епидемия от коклюш, засега

София не е пред обявяване на национална епидемия заради...

Предлага се да отпадне тайната на заплата, по директива на Европейския парламент

Предлага се директива, според която тайната на заплатата трябва...

Хизбула нанесе най-дълбокия си удар в Израел

Подкрепяната от Иран ливанска групировка Хизбула заяви във вторник,...

Трима младежи са ограбили непълнолетни в столичния парк „Борисова градина“

Софийската районна прокуратура протестира наложената мярка за неотклонение "Надзор...

Най-малко 10 джихадистки нападения предотвратени в Европа през 2023 г.

Това съобщи нидерландската разузнавателна агенция AIVD

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия защитава петролните си съоръжения с мрежи против дронове

Предвижда се и инсталиране на ракетни комплекси

Туризмът иска от НС да реши за наемането на хора от трети страни сега

Редица сдружения и асоциации по туризма са подали молба...

Русия осъди на седем години учен в областта на хиперзвуковите технологии

Руски учен, работил върху хиперзвукови технологии, беше осъден на...

Хаменей похвали иранската армия за удара срещу Израел

Върховният лидер на Иран Али Хаменей благодари на въоръжените...

Пет ракети изстреляни от Ирак към американската военна база в Сирия

Най-малко пет ракети са били изстреляни в неделя от...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img