Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Радев препоръча на коалицията да следва КСНС от януари месец

Снимка: архив БГНЕС

Държавният глава Румен Радев очаква от коалиционния съвет на управляващите да следва постигнатите с консенсус становища и предложения от КСНС през януари.

Това заяви президентът пред журналисти във връзка с горещата тема в коалицията и не отговори дали ще се съобрази с призива на премиера Кирил Петков да свика нов КСНС.

Държавният глава призова правителството да отстоява българския интерес и да изисква РСМ да изпълни Копенхагенските критерии за членство в ЕС, които се базират върху човешките права и недопускане на дискриминация. „Ако всичко това се случи, ние по най-добрия начин ще помогнем на РСМ да върви устойчиво по този път„, заяви държавният глава.

България трябва да получи гаранции, които да доведат до необратими резултати, подчерта президентът и повтори, че вдигането на ветото не може да бъде обвързвано със срокове. Според него особено чувствителен е въпросът за правата на македонските българи, по който все още не е постигнат напредък.

Румен Радев очаква и устремът и енергията на правителството по отношение на РСМ да се приложи и по отношение на решаването на проблемите на българските граждани. Управляващите не трябва да губят поглед от тежката социално-икономическа криза в страната заради фокуса си върху външната политика.

Държавният глава посочи и че проблемите на българите растат и увеличаването на бедността, инфлацията и проблемите в енергетиката будят тревога.

Държавният глава разкритикува и последната инициатива в коалицията, която предизвика напрежение между партньорите – изтеклия в медиите проектодокумент за български Закон Магнитски. „Очевидното нежелание на прокуратурата да се бори с корупцията в България не означава, че трябва да се погазват основни законови положения и базови човешки права, на основание да се търси справедливост„, заяви президентът, помолен да коментира т.нар. законопроект за изработване на български вариант на закона „Магнитски“.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Велика събота е

Днес православната църква отбелязва Велика събота. Това е последният...

НАТО праща консултантски мисии в Близкия изток и Африка

НАТО обмисля да изпрати консултантски мисии в областта на сигурността...

В Австрия задържаха българин за трафик на нелегални мигранти

Полицията във Фьозендорф, провинция Долна Австрия, спря специално преустроен...

Доброволците от руската армия са пушечното месо в Украйна

Кремъл продължава да използва и затворници

Националната служба за охрана с мерки за сигурност в София на 4 и на 6 май

На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана...

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Певицата Ариа е с охрана

С охрана и грамадански джип, тип кубче, се придвижва...

Андрей Ковачев: България няма да има успех, ако правителствата се сменят през няколко месеца

Европейският парламент гласува резолюция, с която предупреждава за руска...

ПП-ДБ оставят вратата за общо управление с ГЕРБ отворена

ПП-ДБ са готови да преговарят за общо управление с...

Взрив на газова бутилка рани 7-годишно дете и прабаба му в Хасково

7-годишно дете и прабаба му са пострадали при причинен...

Природозащитници подкрепят силните аргументи на ветото на Радев за инвестициите

Коалиция "За да остане природа в България" подкрепя ветото на президента върху...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img