Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Радев препоръча на коалицията да следва КСНС от януари месец

Снимка: архив БГНЕС

Държавният глава Румен Радев очаква от коалиционния съвет на управляващите да следва постигнатите с консенсус становища и предложения от КСНС през януари.

Това заяви президентът пред журналисти във връзка с горещата тема в коалицията и не отговори дали ще се съобрази с призива на премиера Кирил Петков да свика нов КСНС.

Държавният глава призова правителството да отстоява българския интерес и да изисква РСМ да изпълни Копенхагенските критерии за членство в ЕС, които се базират върху човешките права и недопускане на дискриминация. „Ако всичко това се случи, ние по най-добрия начин ще помогнем на РСМ да върви устойчиво по този път„, заяви държавният глава.

България трябва да получи гаранции, които да доведат до необратими резултати, подчерта президентът и повтори, че вдигането на ветото не може да бъде обвързвано със срокове. Според него особено чувствителен е въпросът за правата на македонските българи, по който все още не е постигнат напредък.

Румен Радев очаква и устремът и енергията на правителството по отношение на РСМ да се приложи и по отношение на решаването на проблемите на българските граждани. Управляващите не трябва да губят поглед от тежката социално-икономическа криза в страната заради фокуса си върху външната политика.

Държавният глава посочи и че проблемите на българите растат и увеличаването на бедността, инфлацията и проблемите в енергетиката будят тревога.

Държавният глава разкритикува и последната инициатива в коалицията, която предизвика напрежение между партньорите – изтеклия в медиите проектодокумент за български Закон Магнитски. „Очевидното нежелание на прокуратурата да се бори с корупцията в България не означава, че трябва да се погазват основни законови положения и базови човешки права, на основание да се търси справедливост„, заяви президентът, помолен да коментира т.нар. законопроект за изработване на български вариант на закона „Магнитски“.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ИТН: Борисов и ДПС контролират служебния кабинет

Служебното правителство е изцяло на ГЕРБ и някъде там...

Иран омаловажи израелските удари, не планира отмъщение

Техеран говори за вътрешна атака от "инфилтратори"

Тръмп пита защо Европа не дава повече помощ на Украйна

Бившият президент Тръмп се запита защо европейските нации не предоставят...

Опит за атентат срещу петима японски граждани в Пакистан

Петима японски граждани оцеляха след опит за атентат срещу автомобила...

Билетът за влак скача с 20%

Увеличават се цените на билетите за пътуване с влак,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img