Радев препоръча на коалицията да следва КСНС от януари месец

Views 17245
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Държавният глава Румен Радев очаква от коалиционния съвет на управляващите да следва постигнатите с консенсус становища и предложения от КСНС през януари.

Това заяви президентът пред журналисти във връзка с горещата тема в коалицията и не отговори дали ще се съобрази с призива на премиера Кирил Петков да свика нов КСНС.

Държавният глава призова правителството да отстоява българския интерес и да изисква РСМ да изпълни Копенхагенските критерии за членство в ЕС, които се базират върху човешките права и недопускане на дискриминация. „Ако всичко това се случи, ние по най-добрия начин ще помогнем на РСМ да върви устойчиво по този път„, заяви държавният глава.

България трябва да получи гаранции, които да доведат до необратими резултати, подчерта президентът и повтори, че вдигането на ветото не може да бъде обвързвано със срокове. Според него особено чувствителен е въпросът за правата на македонските българи, по който все още не е постигнат напредък.

Румен Радев очаква и устремът и енергията на правителството по отношение на РСМ да се приложи и по отношение на решаването на проблемите на българските граждани. Управляващите не трябва да губят поглед от тежката социално-икономическа криза в страната заради фокуса си върху външната политика.

Държавният глава посочи и че проблемите на българите растат и увеличаването на бедността, инфлацията и проблемите в енергетиката будят тревога.

Държавният глава разкритикува и последната инициатива в коалицията, която предизвика напрежение между партньорите – изтеклия в медиите проектодокумент за български Закон Магнитски. „Очевидното нежелание на прокуратурата да се бори с корупцията в България не означава, че трябва да се погазват основни законови положения и базови човешки права, на основание да се търси справедливост„, заяви президентът, помолен да коментира т.нар. законопроект за изработване на български вариант на закона „Магнитски“.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Йордан Лечков замесен в скандал и сбиване (ВИДЕО)

Човек на Димитър Бербатов разпространи кадрите