Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Кирил Петков под кръстосан обстрел след реплика за „Руски поток“ (ВИДЕО)

Снимка: архив БГНЕС

Премиерът Кирил Петков дойде в пленарна зала със закъснение и се похвали пред депутатите на договорения по-евтин газ.

Жечо Станков от ГЕРБ репликира обаче, че нямало как да е така при ограничените доставки от Украйна.

Няма диверсификация, защото газовата връзка с Гърция не е готова, отговори Петков и подчерта, че от там можем да вкарваме цялото количество азерски газ, но строителството не е направено, щото не е имало желание. Въпреки това е договорено, че ще го получим, съобщи премиерът.

Отделно на това имаме една тръба, която трябва да се нарича „Руски поток“, а не по друг начин, щото цяла Северна България не се ползва от нея. Един от основните инструменти на руската външна политика е през корупцията, каза Кирил Петков и корупцията е в енергетиката. Този тип проекти били корупционни. Премиерът освен това подчерта, че Делян Пеевски е в списъка Магнитски и единственото име, което чул в Америка е това на Пеевски.

На тези думи Петков бе обсипан с реплики от опозицията – от начина на водене, до заявки за създаване на отделна парламентарна комисия, която да разследва „турски“/“балкански“ или „руски“ поток, каквато заявка даде лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Станислав Анастасов от ДПС пък попита как премиерът е решил, че партията му и Делян Пеевски имат нещо общо с „Южен поток“ или с „Турски поток“, както и с руските интереси. Анастасов го обвини във фактологични неточности и фалшиви новини. За Кирил Петков нито Конституцията, нито законите ,нито България имат значение, според Мустафа Карадайъ, който посочи и че като министър на икономиката Петков в писмен отговор до ДПС казал, че Пеевски нямал нищо общо с Магнитски.

Теменужка Петков от ГЕРБ също излезе на трибуната и обясни, че Балкански поток е построен с решение на Народното събрание и с одобрението на ЕК. Престанете да лъжете, настоя тя.

Цончо Ганев от Възраждане пък обясни, че Южен поток бил спрян след посещението на американски сенатори у нас.

Десислава Атанасова от ГЕРБ критикува обвиненията на Кирил Петков. Според нея той руши авторитета на парламента, обвинявайки депутатите в корупция и поиска от председателя на парламента да влиза в ролята си и да гони след невъзпитани реплики. „Вратата е ей там“, изтъкна народният представител от опозицията, посочвайки на Минчев ъгъла на залата.

@news24sofia_tv #КирилПетков под #кръстосан #обстрел след реплика за „#Руски #поток“ – ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИК-ТОК ЗА ОЩЕ НОВИНИ #News24sofia.eu ♬ original sound – News24sofia.eu

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Сергей Шойгу иска по-бързо и повече оръжия

Необходимо е да се увеличи обемът и качеството на...

Полицаи влязоха в Колумбийския университет

Полицията щурмува една от сградите на Колумбийския университет в...

Корнелия Нинова обяви: БСП е готова да се жертва за България (СНИМКИ)

В старата пленарна зала БСП събра социалисти, за да...

Еквадор обяви извънредно положение в 5 провинции

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа във вторник обяви извънредно положение...

Терзиев след одита в ЦГМ: Липсват отчетност и прозрачност

ЦГМ не изпълнява точно и пълно задълженията си за...

Meta се защити след критиките на ЕК

Мета, компанията зад Facebook и Instagram, във вторник защити своя...

Байдън води на Тръмп с 1%

Разликата се е стопила от последното допитване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

WSJ: Путин не стои зад смъртта на Навални

Американските разузнавателни агенции установиха, че руският президент Владимир Путин...

Новият лидер на БСП-София сменя Иван Таков и начело на групата на партията в СОС

Новоизбраният Градски съвет на БСП-София взе на първото си...

Петима мъже попаднаха в ареста след масов бой в Самоковско

Петима мъже попаднаха в ареста след масово сбиване в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img